Світловодський теплопостачальник безуспішно спробував відсудити 3,6 мільйона у місцевої ради і виконкому
31.07.2022   //   94 Переглядів

Господарський суд Кіровоградської області відмовив у задоволенні позову ТОВ “Світловодськпобут” до Світловодської міськради та Виконавчого комітету Світловодської міськради. Мова йшла про солідарне стягнення з відповідачів 3,62 мільйона гривень боргу за отримане тепло. Відповідне рішення було оприлюднене 27-го липня поточного року. 

Дослідивши матеріали справи суд встановив наступне: З 2013 по 2021 роки ТОВ “Світловодськпобут” було виконавцем комунальної послуги з постачання теплової енергії у Світловодську. За цей період приватники надаючи відповідну послугу опалювали цілий ряд нежитлових приміщень, що належать до комунальної власності міста і принаймні частина з яких знаходяться на балансі КП “Житлосервіс 2012”. Інша ж частина передавалась Виконавчим комітетом Світловодської міської ради в оренду без попереднього підписання договорів теплопостачання. Тим не менш усі ці роки тепло надходило, а от оплати фактично не було, що й спричинило у підсумку накопичення заборогованості, яка станом на травень 2021 року складала 3,62 мільйона гривень. 

І хоча, як вже було зазначено, договору не було підписано, це не звільняє споживача від необхідності оплачувати отриману послуг. Однак у своєму позові ТОВ “Світловодськпобут” не надав жодних доказів надання послуги з опалення по кожному з об`єктів – а їх було близько сімдесяти. Таким чином здійснені позивачем нарахування у різних будинках, з різним призначенням цих приміщень, їх розташувань, без встановлення та надання доказів загальної опалювальної площі будинку і окремого приміщення, наявність або відсутність комерційного приладу обліку, позбавили суд можливості провести перевірку розрахунку зазначеної послуги. Крім того ТОВ “Світловодськпобут” не надало доказів на підтвердження спрямування на адресу відповідачів по справі актів приймання передачі теплової енергії на зазначені суми, а також відповідних рахунків на оплату послуг. 

Враховуючи вищезазначене суд прийняв рішення відмовити ТОВ “Світловодськпобут” у задоволенні позову. 

Наразі єдиним власником ТОВ “Світловодськпобут” є кременчуцький підприємець Олександр Яременко. До середини 2019 року співзасновником товариства значилась Світловодська міська рада. 

З 2020-го року Світловодську міську раду очолює Андрій Маліцький, який балотувався на даний пост від партії “Слуга народу”. 

 

Залиште відповідь