Фірма екс-чиновника відсудила у “Дніпро-Кіровоград” 810 тис грн за неоплачену електроенергію
26.07.2022   //   98 Переглядів

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов ТОВ “ВІМК” та зобов’язав стягнути з ОКВП “Дніпро-Кіровоград” 809,76 тис грн заборгованості за договором про постачання електричної енергії та 12,15 тис грн судового збору. Відповідне рішення було опубліковано 13 липня в Єдиному державному реєстрі судових рішень 13 липня. 

Вивчивши надану сторонами інформацію суд встановив, що у вересні 2021 між Товариством з обмеженою відповідальністю “ВІМК” (Постачальник) та Обласним комунальним виробничим підприємством “Дніпро-Кіровоград” (Споживач) було укладено договір №63-007/21 про постачання електричної енергії. Згідно умов Договору, загальний обсяг постачання електричної енергії становить 5,94 млн кВт/год  Загальна сума договору склала 16,21 млн грн.

Контрактом передбачалось, що “Дніпро-Кіровоград” мало здійснювати оплату електричної енергії в наступному порядку:

–          до 25 числа місяця, що передує розрахунковому місяцю, в обсязі 3% від вартості заявленого обсягу споживання електричної енергії,

–          до 01 числа розрахункового місяця в обсязі 14% від заявленого обсягу споживання електричної енергії;

–          до 10 числа розрахункового місяця в обсязі 33% від вартості заявленого обсягу споживання електричної енергії;

–          до 20 числа розрахункового місяця в обсязі 30% від вартості заявленого обсягу споживання електричної енергії; 

–          до 25 числа розрахункового місяця в обсязі 20% від вартості заявленого обсягу споживання електричної енергії.

Окрім того вже через місяць після підписання договору до нього було підписано три додаткові угоди якими погоджено наступне:

–          з 04 жовтня 2021 застосовувати ціну за одиницю товару – 2,78 грн за кВт/год, загальний обсяг поставки товару узгоджено в обсязі 5,82 млн кВт/год;

–          з 13 жовтня 2021 застосовувати ціну за одиницю товару – 3,03 грн за кВт/год, загальний обсяг поставки товару узгоджено в обсязі 5,36 млн кВт/год;

–          з 22 жовтня 2021 застосовувати ціну за одиницю товару – 3,29 млн грн за кВт/год, загальний обсяг поставки товару узгоджено в обсязі 4,92 млн кВт/год.

Крім того 29-го жовтня сторони підписали додаткову угоду № 4 де узгодили дату припинення договору у частині поставки електроенергії до 01 листопада 2021, а в частині оплати – до повного його виконання.

І хоча представники ОКВП “Дніпро-Кіровоград” в суді стверджували, що поставка електроенергії на суму 809,76 тис грн здійснювалась поза межами дії згадуваного вище договору, судом було встановлено зворотнє. Підтверджувало наявність заборгованості і надані ТОВ “ВІМК” акти прийняття-передавання товарної продукції та акти звірки. 

Враховуючи надані докази та зібрану інформацію суд прийняв рішення задовольнити позов ТОВ “ВІМК” та стягнути з ОКВП “Дніпро-Кіровоград” заборгованість у повному обсязі – 809,76 тис грн.

Миколаївське ТОВ «ВІМК» належить Олександру Дацко та Антону Мягкову. Останній раніше працював у ФДМУ, АТ «Миколаївобленерго», ДП «НЕК «Укренерго»та АТ «Вінницяобленерго». До 2020 року компанія називалась «Миколаївська енергетична компанія». 

Залиште відповідь