Соратники Зеленського по «Кварталу» вийшли із засновників однієї зі своїх кінокомпаній у Росії
17.07.2022   //   99 Переглядів

Соратники президента Володимира Зеленського по «кварталівському» бізнесу більше не контролюють російську кінокомпанію «Грин Филмс»: у квітні 2022 року їхня кіпрська фірма вийшла зі складу засновників цієї московської фірми (водночас вони залишаються серед бенефіціарів іншої російської компанії – ООО «Платинумфильм»).

Про це повідомляють журналісти програми  «Схеми» (Радіо Свобода) із посиланням на витяги із реєстру юридичних осіб Російської Федерації.

Відповідно до документу, з 6 квітня 2022 року із засновників ООО «Грин Филмс» вийшла кіпрська компанія Green Family LTD, в якій мають частки перший помічник президента Сергій Шефір, Борис Шефір, Андрій Яковлєв і соратник Ігоря Коломойського Тімур Міндіч. До березня 2019 року частку в цій кіпрській фірмі мав і Володимир Зеленський.

Тепер 50% ООО «Грин Филмс» володіє громадянка РФ Ольга Володимирівна Лосєва, а іншими 50% – сам «Грин Филмс».

До цього, протягом 2013-2021 років, Ольга Лосєва була керівницею російської компанії ООО «Смарт тв продакшн». У цей же час співвласником «Смарт тв продакшн» був Дмитро Глашкін. Цей же Дмитро Глашкін очолював «Грин Филмс» у той час, коли компанією володів Володимир Зеленський і його бізнес-партнери, він же залишається директором «Грин Филмс» і нині.

Тому хоча «Грин Филмс» тепер і не контролюють соратники президента України, компанія перейшла під контроль раніше пов’язаних із ними осіб.

Виручка «Грин Филмс» за 2021 рік склала майже 111 мільйонів рублів, утім, судячи з фінансових звітів, фірма працює собі у збиток, який за минулий рік склав майже 10 мільйонів рублів.

Другу російську компанію – ООО «Платинумфильм» – продовжує контролювати на 49% кіпрська Green Family LTD (тобто Сергій і Борис Шефіри, Андрій Яковлєв і Тімур Міндіч). При цьому фірма має скромні фінансові результати: у 2021 році виручка склала 50 тисяч рублів, однак фірма працювала у збиток, який склав 30 тисяч рублів (за даними аналітичної платформи «Спарк»).

Залиште відповідь