Електропостачальник з пулу Фірташа відсудив у Збаразької міської ради 1,4 мільйона гривень за поставлену електроенергію
16.07.2022   //   89 Переглядів

Господарський суд Тернопільської області пристав на аргументи ТОВ “Львівгаз збут” та частково задовольнив позовну заяву фірми до Управління освіти, молоді та спорту Збаразької міської ради.

Згідно прийнятого 15 липня рішення міськрада має виплатити на користь підприємства 1,41 мільйона гривень. Незадоволеною лишилась частка позову у 2 копійки. 

Під час розгляду справи суд встановив, що у березні 2021 року між ТОВ «Львівгаз збут» та Управлінням освіти, молоді та спорту Збаразької міської ради було укладено Договір №60А797-4917-21 про постачання електричної енергії. У підсумку майже за рік роботи енергопостачальник передав на об’єкти, що входять в структуру згаданого  управління енергії на суму 1,37 мільйона гривень. Відповідні поставки підтверджуються актами приймання-передачі електричної енергії підписаними обома стронами судового спору. 

Оплата за відповідними договором однак відбувалась не надто активно і відповідно до розрахунку заборгованості станом на 08 квітня 2022 року міськрада виплатила фірмі лише 976,38 тисяч гривень. Таким чином сума заборгованості за згаданим договором складала 1,27 мільйона гривень. 

Окрім тіла боргу ТОВ “Львівгаз збут” просив у суда стягнути з Управління освіти, молоді та спорту Збаразької міської ради 69,84 тис грн інфляційних витрат, 6,16 тис грн 3% річних, 20,84 тис грн судового збору та 41,09 пені. Власне в сумі пені суд і не пристав на вимоги фірми. Провівши власні обрахунки суд дійшов висновки, що  “Львівгаз збут” завищив свої вимоги на 2 копійки. 

У підсумку, враховуючи аргументи сторін та досліджені матеріали справи, суд присудив оплатити Управлінню освіти, молоді та спорту Збаразької міської ради 1,41 мільйона гривень боргу з усіма додатковими платежами.

ТОВ “Львівгаз збут” входить до бізнес-групи “Group DF” підприємця Дмитра Фірташа. Офіційними ж засновниками фірми є кіпрські MATHERON LIMITED, PASLER ENTERPRISES LIMITED, NESIBA VENTURES LIMITED, PORALA VENTURES LIMITED та KREZER HOLDINGS LIMITED. 

Управління освіти, молоді та спорту Збаразької міської ради очолює Володимир Флінта, який у 2020-му балотувався до міської ради від ВО “Свобода”. 

Залиште відповідь