Чиновник заплатить 17 тисяч штрафу за хабар від учасника земельного аукціону
12.07.2022   //   86 Переглядів

11 липня Сторожецький районний суд Чернівецької області виніс вирок у справі чиновника Сторожинецького районного відділу ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Як встановило слідство, підсудний отримав від одного з місцевих підприємців кошти за вплив на результати аукціону з продажу земельної ділянки, а також визнання його переможцем аукціону. 

У грудні 2018 року підсудний, реагуючи на інтерес заявника до купівлі земельної ділянки, що реалізовувалась через платформу “СЕТАМ”, запропонував останньому надати йому хабар у розмірі 10 тисяч гривень. У таку суму він оцінив власні послуги з підготовки необхідних документів для участі в аукціоні, а також “перемогу” у ньому. 

Першу частину коштів чиновник отримав до проведення аукціону, іншу – після його завершення. Далі був затриманий та обвинувачений у вчиненні злочину передбаченого статтею 369-2 Кримінального кодексу України “Зловживання впливом”. Свою провину чоловік визнав повністю та пішов на угоду зі слідством.  

У результаті суд затвердив угоду між підсудним та представниками Чернівецької обласної прокуратури і призначив покарання у вигляді штрафу розміром 17 тисяч гривень. Також засудженому повернули вилучені у нього особисті речі та зняли арешт з автомобіля. 

Залиште відповідь