Фірма ексдепутата Тернопільської міськради без торгів отримала 27 мільйонів на ремонт Бучацького коледжу
30.06.2022   //   135 Переглядів

Відокремлений структурний підрозділ “Бучацький фаховий коледж Закладу вищої освіти “Подільський державний університет”  (Тернопільська обл.) наприкінці червня прозвітував про підписання договору на проведення першої черги капітального ремонту гуртожитку №1. Вартість замовлених у ТОВ “Тернопільбуд” робіт оцінили в 27 мільйонів гривень. 

Закупівлю було проведено без використання конкурентних торгів, поза електронною системою Prozorro. Планувалось, що ремонт підрядник має виконати до 22 серпня, однак додатковою угодою цей строк продовжили до завершення військового стану, але не пізніше 31 грудня поточного року. 

За умовами підписаного контракту ТОВ “Тернопільбуд” гарантує можливість безперервної і нормальної експлуатації будівлі гуртожитку на протязі 10-ти років після завершення робіт. Усі виявлені “недоробки”, що будуть виявлені в цей період, мають бути заактовані та усунені підрядником. Крім того, ще 10 років після закінчення гарантійного строку “Тернопільбуд” несе відповідальність за недоліки, що призвели до руйнування, аварії чи обвалів на об’єктів, якщо вони були зумовлені помилками в роботі працівників фірми.  

Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ “Тернопільбуд” є знаний підприємець-забудовник Василь Лило, екс-депутат Тернопільської міської ради 4-6 скликання. В останню свою каденцію представляв у раді партію “Наша Україна”. У 2015 спробував вчергове балотуватись однак вже від партії «Солідарність правих сил», але голосів для потрапляння у раду забракло. Минулого року зроблене у ТОВ “Тернопільбуд” замовлення увійшло до ТОП-5 найдорожчих бюджетних будівництв Тернопільщини. Окрім згаданого підприємства Василеві Лило також належать ТОВ “Житло”, ТОВ “Торговий дім “Вікнарьов”, ТДВ “Стрийрембуд”, ТОВ “Елітар”, ТОВ “Тервіконпласт” та інші. 

“Бучацький фаховий коледж” очолює депутат Тернопільської обласної ради від партії “Європейська солідарність” Ігор Леськів.

Залиште відповідь