У Кличка за 5,5 мільйона замовили ремонт відділення «швидкої» фірмі, яка фігурує в низці кримінальних справ 
28.04.2022   //   133 Переглядів

Комунальне некомерційне підприємство «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міськдержадміністрації) 25 квітня замовило ТОВ «Абсолют-Клімат» капремонт відділення «швидкої» за 5,50 млн грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Підрядник відремонтує будівлю відділення екстреної (швидкої) медичної допомоги № 15 на вул. Електротехнічній, 7 у м. Києві.

Закупівля проведена без використання електронної системи (Українська Визвольна Війна). Фірма була єдиним учасником.

Власником столичного «Абсолют-Клімату» є киянин Вячеслав Березовський, а керує ним Сергій Большаков. До 2018 року співзасновником був Ігор Довгань із Києва. Березовський до 2018 року співволодів ТОВ «Абсолют Сервіс Лтд» разом з Євгенієм Ковгаровим, після чого вийшов зі складу засновників, а компанію перейменували в «Інжинірингбуд Лтд».

«Абсолют-Клімат» був субпідрядником ТОВ «АБК «Будмонтаж» із розбудови Національного інституту раку. 

«Абсолют-Клімат» фігурує в ухвалах по кількох кримінальних провадженнях податківців, прокуратури та СБУ. 

Зокрема, київська місцева прокуратура №8 розслідує можливу крадіжку з бюджету міста на ремонтах шести об’єктів за 500 млн грн. посадовими особами мерії і комунальних підприємств. В судовій ухвалі йдеться, що під час капітального ремонту з перепланування акушерського відділення №2 Київського міського пологового будинку №3 (вул. В. Кучера, 8) за 11,68 млн грн. могли бути розтрачені бюджетні кошти. Цим ремонтом займалося ТОВ «Абсолют-Клімат».

У суді також розглядається кримінальна справа, згідно з якою директора ТОВ «Абсолют-Клімат» підозрюють у завищенні податкового кредиту з ПДВ у 2018-2019 рр. на 7,5 млн грн. у змові з компаніями, що мають ознаки фіктивності. Фірму звинувачують в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Крім того, Служба безпеки України підозрює, що Т«Абсолют-Клімат» як посередник брало участь у схемі керівників КП «Інженерний центр» і низки комерційних фірм у 2016-2018 рр. Слідчі вважають, що ТОВ «Плутон-С» і ТОВ «Армабуд ЛТД» переводили гроші іншим фірмам, серед яких ТОВ «Абсолют-Клімат», за умовні роботи, потім отримані гроші (близько 7 млн ​​грн.) переводили фірмам з ознаками фіктивності. А фіктивні фірми виводили гроші для відкату керівництву комунального підприємства. Всього, на думку СБУ, КП «Інженерний центр» незаконно перерахували фірмам-підрядникам 13 млн грн. за роботи, які не проводилися.

 

Залиште відповідь