У березні у Кривому Розі районні чиновники замовили послуги таксі у матері свого екс-депутата на 1,25 млн.
29.03.2022   //   165 Переглядів

Виконком Саксаганського району Кривого Рогу у березні  замовив послуги таксі за 1,25 млн грн.у ФОП Марія Курочка, яка надасть легкові машини з водіями для районного начальства на 2022 рік.

Угода опублікована в системі Прозорро.

Конкурентом ФОП Марія Курочка на торгах був ФОП Олександр Дишлов, який веде бізнес у сфері оптової торгівлі деревиною. Згідно інформації з тендерної пропозиції, цей підприємець не має ані транспорту, ані диспетчера, ані досвіду роботи. Чому він бере участь у подібних тендерах, стає зрозумілим, якщо подивитися на його статистику.

З п’яти транспортних закупівель, у яких він регулярно брав участь із 2020 року, він не виграв у жодній. Але підіграв на торгах та допоміг отримати підряди своїм конкурентам – родині Курочок.

Загалом, обслуговувати чиновників виконкому будуть п’ять машин: 3 автомобіля Renault Logan на постійній основі, а ще по одному автомобілю Renault Megane та Mercedes-Benz S 350 – будуть працювати на підміні. Згідно плану, машини мають наїздити 84 600 км. Загальна кількість робочих годин в рік – 4512 годин.  

За даними аналітичної платформи YouControl, приватне підприємство 66-річна Марія Іванівна зареєструвала в січні 2020 року. Вибрала сферу діяльності – надання послуг таксі. За два роки вона встигла взяти участь у 8 закупівлях та підписала три договори на суму 2,8 млн. грн. Підприємець-початківець Марія Іванівна вже возила в 2021 році чиновників Інгулецького та Саксаганського районів. А підприємиця отримала підряд на прибирання громадських туалетів на пляжі ПівдГЗК.

Ця бізнесвумен вже надавала такі транспортні послуги в 2021 році. Минулорічну угоду з пані Курочкою подовжили до кінця березня. А 12 березня уклали ще прямий договір на 33 тис грн.

66-річна Марія Курочка – це мати депутата-многопартійця Едуарда Курочки. В 2015 році Едуард Курочка потрапив до райради Саксаганського району від Радикальної партії Олега Ляшка. В 2019 році у кар’єрі Курочки з’явилась новий політичний проект – партія «Батьківщина», яку він, за даними Громадського руху «Чесно», спонсорував і сам, і від імені свого приватного підприємства. В 2020 році Курочка балотувався вже від партії «Пропозиція» до Лозуватської сільради та до Саксаганського районної у місті Кривий Ріг ради. Сам Курочка раніше працював в сфері ЖКГ, але після потрапляння в депутати зареєстрував власний транспортний бізнес. Замовленнями його забезпечують у тендерних комітетах у різних районах міста.

 

Залиште відповідь