Водоканал на Дніпропетровщині замовив хлор на 8 мільйонів у фірми, яку підозрюють в крадіжках грошей і хлору 
20.03.2022   //   111 Переглядів

Комунальне підприємство «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства Марганецької міської ради» (м. Марганець Дніпропетровської обл.) 18 березня замовило ТОВ «Марілайф» хімічні речовини для обробки води за 8,06 млн грн. 

Про це повідомляється в системі «Прозорро».   

Фірма поставить 322.5 тони гіпохлориту натрію. 

Закупівля проведена без використання електронної системи. «Марілайф» був єдиним учасником.

Засновником та керівником ТОВ «Марілайф» з Кременчука є адвокат з Кременчука Полтавської області Марина Гнойова.

Раніше «Марілайф» вказував контактний номер телефону 0676403888. Він співпадав з «Хлортехводом», яким володіє і керує Олег Первий із Кременчука. Заснував цю фірму в 2012 році Ярослав Гальченко, який також раніше представляв кременчуцьке ТОВ «Компанія Хлорсистеми», свого часу прописаного у сусідньому офісі з «Хлортехводом».

«Марілайф» проходить у кримінальній справі, відкритій в грудні 2019 р. Підозрюють КП «Уманьводоканал» в несплаті ЄСВ у 2017-2019 рр. на 3 млн грн. «Марілайф» зокрема, продавав гідрохлорид натрію комунальникам за заниженими цінами протягом 2019 р. і можливо допомагав ухилятися від сплати податків.

Також Полтавська Нацполіція відкрила кримінальне провадження, розслідуючи крадіжки бюджетних коштів у полтавських комунальних підприємствах. Слідство встановило, що посадовці ТОВ «Гіпохлорсервіс», ТОВ «Компанія «Хлортехвод», ТОВ «Дезсистема», «Марілайф», ТОВ «Екстрагруп» у змові з керівниками КП «Кременчукводоканал» і «Полтававодоканал », у 2017 -2019 рр. привласнювали гроші комунальних підприємств під час закупівель за штучно завищеними цінами гідрохлориду натрію марки «А» і «В» та рідкого хлору. Крім цього, зазначені фірми вкрали 90 тонн хлору, що належали ТОВ «Аульська хлоропереливна станція», вартістю 75 тис грн.

 

Залиште відповідь