Пов’язані транспортом ФОПи розіграли третину мільйона на замовленні Смолінської селищної ради
12.03.2022   //   84 Переглядів

Провівши чотирилотову закупівлю Відділ освіти, культури, молоді та спорту Смолінської селищної ради визначився з постачальником м’яса до навчальних закладів територіальної громади. Чотири контракти загальною вартістю 324,22 тисячі гривень планують укласти з підприємцем Олександром Ткановим, який розіграв торги зі знайомим ФОПом. Наразі в системі Prozorro опубліковані повідомлення про намір підписатити відовідні договори.

У разі успішного завершення закупівлі Тканов має протягом поточного року поставити до 7 навчальних закладів громади наступні продукти:

  • 920 кг охолодженої свинини, по 145 грн/кг;
  • 1350 кг філе курячої грудки, по 134 грн/ru;
  • 60 кг курячих стегенець, по 93 грн/кг;
  • 70 кг курячих четвертинок, по 62 грн/кг.

У своїй тендерній документації Олександр Тканов повідомив замовнику, що має власний автомобіль-рефрижиратор та холодильну камеру, а також орендує у Кропивницькому складське приміщення.

Єдиним конкурентном переможця торгів був ФОП Денис Тесленко. Однак суперництво виявилось суто номінальним, адже підприємець в жодному з чотирьох лотів не подав ніяких документів, обмежившись електронним підписом.

Насправді Денис Тесленко доволі активний учасник публічних закупівель. Паралельно з вище згаданим тендером підприємець брав участь у тендері від Злинської міської ради. Там він і “засвітив” свої документи. Зокрема і довідку про наявність автомобіля.

Виявилось, що Тесленко орендує для ведення підприємницької діяльності вантажний фургон-рефрижиратор Renault Master з реєстраційним номером ВА 6084 ЕО. Автомобіль цієї ж марки та з цим же номером вказує як власний ФОП Олекснадр Тканов.

Можна стверджувати, що підприємці знайомі між собою та мають господарські відносини. Відповідно на закупівлі Смолінської селищної ради Тесленко скоріш за все просто підігравав Тканову, аби той отримав замовлення.

ФОП Тканов Олександр Васильович зареєструвався як ФОП ще в 2001 році. Через систему Prozorro отримав з 2017-го року 174 замовлення на 13,16 мільйонів гривень.

Підприємницькою діяльністю ФОП Тесленко Денис Олександрович почав займатись в 2017-му. З того часу підписав 120 “бюджетних” контрактів на 3,61 мільйона гривень.

Залиште відповідь