«Ощадбанк» за 10 мільйонів замовив ремонт підряднику, який ходив «статистом» на тендери податківців     
23.02.2022   //   226 Переглядів

АТ «Ощадбанк» філія – Одеське обласне управління» 10 лютого уклало договір з ТОВ «Арболіт К» на проведення капітального ремонту приміщення в місті Ізмаїл по вулиці Грушевського, 4 за 9,30 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Площа приміщення становить дв ітисячі квадратних метрів. Відремонтувати його мають за шість місяців.

Згідно з локальним кошторисом, «Арболіт К» виплатить своїм працівникам, задіяним у роботах, 1,54 млн грн. у якості заробітної платні. Кошторисна трудомісткість — понад 23,46 млн людиногодин.

У складі тендерної документації підрядник подав довідку про наявність робітників для виконання капремонту. Згідно з довідкою, окрім директора, у фірмі працює 10 робітників.

Повноцінний капремонт, всі зовнішні та внутрішні роботи у будівлі площею 2 тис кв м за 6 місяців виконають, окрім директора, головний інженер, два виконроби, сантехнік, електрик, зварювальник, двоє підсобних робочих, один плиточник та один маляр-штукатур. Не більше 20% робіт буде виконувати компанія-підрядник. Судячи з наданих документів, підрядник ТОВ «Інкур» встановить металопластикові вікна.

«Арболіт К» подає документи на різні тендери, проте договори укладає виключно з «Ощадбанком». У 2021 р. ця фірма створювала видимість конкуренції на двох тендерах, організованих ГУ ДПС в Одеській області. На тендери з закупівлі послуг з технічного обслуговування та повірка сигналізатора газу та лічильника газу та послуг з цілодобового пожежного спостерігання за системою протипожежного захисту та її технічне обслуговування окрім  «Арболіт К» прийшов лише один учасник, ПВКП «Кварц-М».

«Арболіт К» на одному з тендерів, що складався з 11 лотів, запропонувало абсолютно такі ж самі ціни, як і конкурент. Лише по двох позиціям – на 5 грн. дорожче. Ніяк не мотивуючи своє рішення, податківці між двох підрядників з однаковою ціновою пропозицією обрали «Кварц-М». Майже так само склалася ситуація на другому тендері з дев’ятьма ломами, щоправда, там по сімох позиціях «Кварц-М» запропонував ціни на 120-200 грн. нижче за «конкурента».

Про те, що «Арболіт К» не збирався вигравати на цих тендерах може свідчити довідка про наявний персонал, в якій вказаний директор, інженер, виконроб і сантехнік з підсобником. Хто з них експерт з газового обладнання та пожежних сигналізацій – не уточнюється. Окрім того, «Арболіт К» має лише ліцензію на господарську діяльність пов’язана зі створенням об’єктів архітектури. В той час, як «Кварц-М» – ліцензію на «монтаж, технічне обслуговування систем пожежогасіння (порошкові, аерозольні) на об’єктах з високим, середнім та незначним ступенем ризику щодо пожежної безпеки. Монтаж систем пожежної сигналізації, оповіщування про пожежу та управління евакуацією людей, устаткування передавання тривожних сповіщень на об’єктах з високим, середнім та незначним ступенем ризику щодо пожежної безпеки. Технічне обслуговування систем пожежної сигналізації, оповіщування про пожежу та управління евакуацією людей».

У ТОВ «Арболіт К» один директор і засновник – Олександр Вінярський. Він також є ФОПом і виконує будівельні роботи в Одесі. Його замовники – військова частина А3519 та КНП «Центр профілактики та боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом» Одеської міськради.

Окрім «Арболіт К» пан Вінярський заснував ТОВ «ВІК Спецбуд» майже 3 роки тому. У травні минулого року Вінярський зробив керівником цієї фірми Євгена Павліченка. Цей молодий чоловік з Херсонщини неповнолітнім (у 2015 році) зчинив розбійний напад (заліз вночі у вікно до жінки, вимагав і отримав гроші, на який хотів купити собі телефон), відсидів п’ять років і вже після цього наніс тілесні ушкодження двом односельцям. З липня минулого року Євген Павліченко став власником фірми «ВІК Спецбуд».

Залиште відповідь