Дитячі поліклініки замовили клінінг у фірми з польським корінням, де працюють колишні медсестри поліклінік
16.02.2022   //   157 Переглядів

Комунальне некомерційне підприємство «Дитяча міська поліклініка № 5» Одеської міської ради 12 січня замовило ТОВ «Медікал Фалісіті Менеджмент» послуги з прибирання приміщень за 199 тис грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Замовник уклав договір з «Медікал ФМ без конкуренції, не опублікувавши угоду в «Прозорро».

Ця поліклініка збиралася замовити прибирання приміщень у кінці минулого року з очікуваною вартістю 1,52 млн грн. Але той тендер не відбувся. На нього прийшло 4 учасника. На думку організаторів тендеру, переможець запропонував аномально низьку ціну та не надав її обґрунтування. В подібних випадках переможцем обирають наступного кандидата, який запропонував ціну нижчу за решту учасників. Але цього не сталося. Причому, наступна найкраща ціна була не у «Медікал Фалісіті Менеджмент», який теж брав участь у тендері.

У минулому році Одеська дитяча поліклініка №6 провела тендер на 1,13 млн грн., який виграла компанія «Медікал Фалісіті Менеджмент» з пропозицією 1,10 млн грн. Конкуренцію на цьому тендері їй склало ТОВ «Д С С СОЛЮШИОНС», яка спеціалізується на будівельних роботах і є фігурантом кримінального провадження стосовно заволодіння бюджетними коштами, які виділялись на проведення будівельних та ремонтних робіт в закладах освіти Святошинського району м. Києва.

Причому фірма «Д С С СОЛЮШИОНС» Андрія Шурубора не намагалося перемогти у конкурсі, адже не надала у пакеті документів ніякої інформації про працівників, а про матеріально-технічну базу написала просто що вона є в наявності.

У штаті компанії «Медікал Фалісіті Менеджмент» працює принаймні п’ятеро колишніх молодших медсестер Дитячої поліклініки №6. Їхні трудові книжки «засвітилися» у тендері, який не відбувся, а також на тендері Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Київське ТОВ «Медікал Фалісіті Менеджмент» зареєстроване менш ніж півтора року тому. Засновник цієї компанії – акціонерне товариство​​ «Імпел» з польського міста Вроцлав. Бенефіціарами вказані поляки Бєгай Юзеф Генрик та Дзік Ґжеґож Пйотр, директор – Сергій Куреза.

Сергій Куреза також є директором ТОВ «Імпел Юкрейн», власник якого є «Імпел», а також є співзасновником ГО «Федерація пляжного регбі України» та власником ТО «РК Гранд» та ТОВ «Грандс груп».

Фірма «Медікал Фалісіті Менеджмент» за 1 рік і 4 місяці існування уклала 10 договорів з розпорядниками бюджетних коштів на суму майже в 15 млн грн. Ця компанія надаватиме послуги з прибирання у Одеській, Київській, Львівській, Харківській та Черкаській областях.

 

 

Залиште відповідь