Одеські комунальники купують кабель у фірми, конкуренти якої приходять на торги без документів
14.02.2022   //   128 Переглядів

Одеське комунальне підприємство «Житлово-комунальний сервіс «Хмельницький» 7 лютого повідомило про намір укласти договір з ТОВ «Лідер 77» по закупівлю кабелю на 2,91 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

В ньому взяло участь лише дві компанії: ТОВ «Укрснаб 2014» та переможець «Лідер 77». Різниця в їхніх пропозиціях була невелика – лише 11 тис грн.

«Укрснаб 2014» для участі в торгах подала лише частину документів. Це були статут, три витяги з держреєстрів і повноваженні керівника. Жодних документів про товар, його технічні характеристики, наявність у фірми аналогічного досвіду та інші, які вимагав замовник, фірма не подала.

Аналогічна ситуація спостерігалася і раніше. Зокрема на тендерах КП ЖКС «Вузівський», яке за 2,5 роки підписало з ТОВ «Лідер 77» майже 70 договорів на загальну 13,2 млн грн. Наприклад, в жовтні 2021 року, під час закупівель різного господарських товарів та матеріалів для ремонту, фірма отримала контракти 5 разів поспіль на загальну суму 2,65 млн грн.

Хоча насправді за результатами аукціону у всіх цих випадках найнижчу ціну на товари пропонували конкуренти. Але ЖКС все одно підписував контракти з «Лідер 77» за рахунок того, що в кожному випадку конкуренти не надавали якісь документи.

На користь того, що Одеські комунальники занадто часто сприяють фірмі «Лідер 77», свідчить і кількість звітів про договори. В цих випадках замовник сам вирішує у кого купувати товар, а лише потім звітує з ким підписав договір. Наприклад, ЖКС «Фонтанський» з вересня 2019 р. підписав з фірмою понад 300 таких договорів. ЖКС «Вузівський» зробив так 58 разів.

Власником «Лідер 77» є одесит Ернест Дехтяр. Директоркою в ній працює Лідія Дубровська. Окрім неї компанія налічує лише 5 працівників. Але за 2 роки існування така невелика фірма отримати більш ніж 1 200 договорів від бюджетних і комунальних установ.

Залиште відповідь