«Южний» замовив фінському виробнику «Mantsinen» два портальні крани за 291 мільйон
01.02.2022   //   114 Переглядів

ДП «Морський торговельний порт «Южний» 17 січня за результатами тендеру замовило компанії «Mantsinen Group Ltd Oy» (Фінляндія) портальні крани на 290,87 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року виробник повинен буде поставити, змонтувати і налагодити два гідравлічні повноповоротні портальні крани-перевантажувачі: один Mantsinen 300ES/1 із системою автономного пересування за 149,00 млн грн. і один Mantsinen 300ES/2 за 141,87 млн грн.

Обладнання потрібне для перевантаження залізорудного концентрату, котунів і вугілля.

Кожен кран має гакову підвіску із поворотним пристроєм вантажопідйомністю 45 т для обертання вантажу і три грейфери ємністю 4 куб. м, 6 куб. м і 12 куб. м, а дорожчий кран – ще й дизель-генераторну установку для автономного пересування. Також передбачено запасні частини, інструменти і приладдя. Гарантія складатиме рік або 6 тис мотогодин.

Ціна угоди виявилась на 3% нижчою від очікуваної вартості закупівлі у 300,00 млн грн.

Держаудитслужба перевіряє тендер на підставі виявлених нею ознак порушень закону.

Єдиним суперником була компанія «Cromex Makine ve Dis Ticaret Ltd. Sti» (Туреччина), яка пропонувала такі самі крани Mantsinen. На участь у тендері її уповноважив офіційний  дистриб’ютор – компанія «Borusan Makina ve Guc Sistemleri San. ve Tic. A.S.» (Туреччина).

Фінський виробник «Mantsinen Group Ltd Oy» вперше отримав держпідряд в Україні.

Нагадаємо, торік «Южний» намагався купити один портальний кран за 256,70 млн грн., але відмінив тендер після відхилення обох учасників. У 2016 році порт хотів купити два портові крани за 270,00 млн грн., однак торги були відмінені через скорочення видатків.

Залиште відповідь