Заступник Райніна не задекларував бізнес дружини та її доходи від торгівлі сумочками зі шкіри пітона
06.04.2016   //   244 Переглядів

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк не задекларував бізнес та дохід своєї дружини Луїзи Кузнецової, зокрема частку у статутному фонді АТ «Фірма «ЕкспресАгро» у розмірі 3767,8 грн.

Такі дані аналізу  його декларації про доходи та майновий стан за 2015 рік, повідомляє «Харківський антикорупційний центр».

У своїй декларації за 2015 рік Михайло Черняк записав, що минулого року заробив 61,7 тис.грн. Всі гроші – це лише зарплата.

За декларацією, Черняк не немає ані квартири, ані машини. Є лише ділянка землі площею 3000 кв.м. у Бориспільському районі Київської області.

Крім того, згідно декларації Черняка, його дружина Луїза Кузнєцова не працює, не має майна, бізнесу, роботи та доходів.

Всупереч цьому, за даними реєстру юридичних осіб, Луїза Вікторівна Кузнецова (Черняк) володіє часткою у статутному фонді АТ фірма «Експресагро» у сумі 3867,7 грн. Ця фірма є засновником ТОВ «Експрес-Малюк», «Альфа і Омега» та дочірнього підприємства «Експрес-сервіс». У всіх цих фірмах Луїза Кузнецова є кінцевим бенефіціарним власником. Її партнерами по бізнесу є сестра Кармен Кузнецова, батько Віктор Кузнецов та Аза Скорик.

Кузнецова фбКрім того, Луїза Кузнецова у соціальних мережах торгує одягом, взуттям та аксесуарами, зокремасумочками з шкіри пітонів. Наприклад, взуття зі шкіри пітону коштує $240.

Її особистий телефон +380672470404  є контактним для покупців товарів бренду «Piton Ukraine».

Від «Наших Грошей»: Раніше Михайло Черняк був серед засновників декількох фірм: ТОВ «Титул Люкс Продукт», ТОВ «Консалтингово-правова група «Титул», ТОВ «Дипломат плюс», ТОВ «АВЕК». Серед його бізнес-партнерів у «Титулі» були екс-віце-губернатор Харківської області Юрій Георгієвський та син ще одного колишнього віце-губернатора та друга Михайла Добкіна Олега Анпілогова – Артем Анпілогов.

Нагадаємо, що інший заступник голови Харківської ОДА Євгеній Шахненко, не вніс до своєї декларації про доходи за 2015 рік інформацію про свій внесок до статутного фонду «Будівельна компанія «Прогрес-партнер».

Залиште відповідь