У депутатів забрали 72 гектари на узбережжі моря
26.03.2016   //   192 Переглядів

Господарський суд Запорізької області рішенням від 9 лютого скасував договір оренди землі і відповідне розпорядження райдержадміністрації та зобов’язав ТОВ “Агрофірма Ольвія” повернути 71,76 га землі.

Згідно матеріалів справи, голова Приазовської райдержадміністрації у жовтні 2005 року прийняв розпорядження щодо надання 71,76 гектарів із земель запасу Чкалівської сільської ради в оренду ТОВ “Агрофірма Ольвія” для ведення товарного сільськогосподарського виробництва терміном на 25 років.

Проте, перевірка Державної інспекції сільського господарства встановила, що земельні ділянки надані у користування з порушенням. Так, три ділянки знаходяться від урізу води Азовського моря на відстані 0,5 метрів, 11 метрів та 19 метрів. В той же час, рішенням Приазовської районної ради ще від 2002 року прибережну захисну смугу встановлено в розмірі 50 метрів, які можуть використовуватися лише для рекреаційних закладів.

Виходячи з цього, прокурор звернувся до суду із вимогою про визнання недійсним вищезгаданого розпорядження і відповідно договору оренди та про зобов’язання повернути державі вказану земельну ділянку, які суд задовольнив.

ТОВ “Агрофірма Ольвія” належить Анатолію Тиховоду і Ларисі Воєводі – депутатам Приазовської районної ради від Аграрної партії та Володимиру Цахно  – депутату Чкаловської сільської ради протягом 2006-2010 рр.

Залиште відповідь