Нова фірма головного постачальника антрациту Херсонщини попалася на підробці вугільних документів
23.03.2016   //   141 Переглядів

Поліція підозрює керівництво ПП «Еко-Паливо» щодо внесення неправдивих відомостей в склад цінових пропозицій на тендері КУ «Бериславський районний центр по обслуговуванню закладів освіти» на постачання вугілля на суму 2,20 млн грн.

Про це стало відомо з ухвали Чаплинського районного суду Херсонської області.

За даними слідства, під час конкурсних торгів комунальників керівництво ПП «Еко-Паливо» до своєї цінової пропозиції долучило гарантійний лист на постачання вугілля та згоду на пред’явлення копії сертифікату генетичних, технологічних та якісних характеристик. Цей лист було видано ТОВ «Донрозробка» від ПП «Донуглелеторг Групп» і він надавав право перевезення вугілля з тимчасово окупованої території від ТОВ «Брянська вугільна компанія».

Слідчі підозрюють, що «Еко-паливо» внесло неправдиві дані про походження вугілля, а суд задовольнив їх клопотання на доступ до тендерної документації.

Нагадаємо, в грудні 2015 року КУ «Бериславський районний центр по обслуговуванню закладів освіти»уклало угоду з ПП «Еко-Паливо» на постачання 959 т вугілля марки АС (6-13). Сума угоди склала 2,20 млн грн.

Єдиним конкурентом «Еко-палива» на торгах було ТОВ «Херсон Вуглепостачання» Світлани Садової. Тендерний комітет відхилив пропозицію ТОВ «Облтопвугілля» через відсутність банківської гарантії. Фірму заснували Наталя Нестеренко та Едуард Гаврищук, їх пропозиції на торгах була дорожчою за пропозицію переможця.

ТОВ «Еко-Паливо» було засновано в серпні 2015 року мешканцем селища Мирне Херсонської області Олександром Карповим. Останні три місяці керівником фірми є Людмила Шевченко.

Карпов також є засновником ПП «Мирненський паливний склад», яке  стало одним з найбільших постачальників антрацитового вугілля бюджетним установам Херсонської області. Прокуратура підозрює цю фірму в наданні недостовірної інформації про походження вугілля, а поліція проводитьрозслідування про грубе порушення комунальниками тендерного законодавства під час закупівлі палива у фірми Карпова.

Залиште відповідь