«Харківобленерго» заплатить 1,5 мільйона «прокладці» за перевірку охорони праці
23.03.2016   //   132 Переглядів

АК «Харківобленерго» 29 лютого уклала дві угоди з ТОВ «ЦОП «Новатор-Сервіс» щодо послуг з охорони праці вартістю 1,45 млн грн.

Про це компанія повідомила в своєму звіті у «Віснику державних закупівель». Тендерів щодо цих закупівель не проводилось.

Зокрема, АК «Харківобленерго» підписала угоду з ТОВ «ЦОП «Новатор-Сервіс» щодо експертного обстеження стану охорони праці підприємства вартістю 0,98 млн. грн. У документі не вказана детальна кількість об’єктів, які планується дослідити. Послуга повинна бути надана протягом 2016 року на території Харкова та області.

Ще одна угода між була підписана щодо проведення технічного діагностування, оглядів та  випробування підйомників вартістю 0,47 млн.грн. Переліку об’єктів також в документах немає.

Для порівняння, експертне обстеження стану охорони праці  трьох філій УМГ «Харківтрансгаз», в тому числі у Луганській та Донецькій областях, коштувало 320 тис. грн. Згідно тендерної документації, були дослідженні сотні об’єктів, машин, десятки тисяч кілометрів газопроводу, тощо. Тендер на ці роботи проводився наприкінці минулого року

Засновниками харківського ТОВ «ЦОП «Новатор сервіс» є Олена Падалко і Марина Лисенко. Директором підприємства є Ігор Падалко. Останній за часів президентства Віктора Януковича був заступником начальника територіального підрозділу Держпромгірнагляду.

В 2014 році «Новатор-Сервіс» виступало у ролі посередника між приватними фірмами та ДП «Східний експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», співробітники якого й проводили   експертне обстеження стану охорони праці підприємств.

Залиште відповідь