- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Улюблена фірма освітян Малої Виски поставить їм коштовного вугілля на 2 мільйона

Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Маловисківської міської ради 4 березня за результатами тендеру акцептував цінову пропозицію ТОВ «Вугільна компанія Центр» на поставку кам’яного вугілля на суму 1,80 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Документацією конкурсних торгів передбачено, що переможець повинен протягом 2016 року поставити 515 тон вугілля марки АМ (13-25) до закладів та установ міста.

Ціна однієї тони палива складе 3 500 грн.

Свої пропозиції на тендер надали також ТОВ Євроальянс ЛТД» та ПП «Востоксервіс». Пропозиція останнього була на 16: дешевшою, але комітет конкурсних торгів відхилив її через відсутність в поданій фірмою документації копії паспорту та коду її керівника.  Це підприємство зараз переєстрвоано в Дніпропетровську, його власником та керівником є мешканець Донецька Олександр Першин.

Єдиним конкурентом переможця стало ТОВ «Євроальянс ЛТД», пропозиція якого була на 3% дорожчою. Засновником цього підприємства є мешканець Знам’янки Кіровоградської області Олександр Павленко. Саме у цієї фірми наприкінці минулого року Хлібодарівська сільська рада Волноваського району Донецької області замовила [1] рекордно дорогий антрацит.

Власником ТОВ «Вугільна компанія Центр» є мешканець Кіровограда Юрій Коваленко та жителька тимчасово окупованої Макіївки Ольга Майданік. Фірма була заснована на початку липня 2014 року – через місяць після оголошення тендеру [2] на постачання вугілля освітянам Маловисківського району, переможцем якого вона стала. Взагалі, «Вугільна компанія Центр» входить списку [3] підприємств, які восени минулого року постачали антрацит за найвищими цінами.

Відмітимо, що акцептована ціна вугілля ТОВ «Вугільна компанія Центр» в 3,50 тис грн./т є вищою за аналогічні закупівлі по Кіровоградській області. Так, 19 лютого відділ освіти Ульянівської РДА підписали договір на постачання вугілля марки АМ (13-25) з ФОП Арсірій Оксана Вікторівна. Ціна за тонну вугілля в даній угоді склала 3,29 тис грн.

Починаючи з кінця 2014 року ТОВ «Вугільна компанія Центр» виграло усі тендери на поставку вугілля освітянам Малої Виски та Маловисківського району Кіровоградської області. До цього даний більшість поставок у цей район контролювала фірма ТОВ «Макреалгрупп» іншої уродженки Макіївки – Олени Курепіної. Остання в Верховній Раді попереднього скликання була помічником на громадських засадах народного депутата Олександра Риженкова (Партія регіонів).