«Рідна» фірма донецького партнера Курченка поставить «Артемсолі» газу на 21 мільйон
18.03.2016   //   136 Переглядів

ДП «Артемсіль» 10 березня уклало угоду з ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Теплобуд» про постачання природного газу на 21,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року поставлять 2,90 млн куб. м газу по 7 380 грн. за кубометр.

Це на рівні тендерних цін від інших приватних постачальників.

«ВКФ «Теплобуд» раніше було прописано у Донецьку, а нині – у Броварах. Нині засновником значиться  Анжела Демчук з Макіївки (територія ОРДЛО).

Раніше співзасновниками фірми були Володимир Ірхов з Дніпропетровська та Євген Масс із Донецька.

Останній є акціонером і головою наглядової ради ПрАТ «Макіївкагаз». Його батько Микола Масс очолює правління ПАТ «Донецькоблгаз» та був депутатом Донецької облради від Партії регіонів.

Свого часу Євген Масс керував і володів половиною макіївського ТОВ «Марснабгаз», що зараз прописане в Одесі. Інша половина фірми належала тоді й належить досі ТОВ «КМК Ойл», співвласником якого раніше був розшукуваний нині Сергій Курченко.

Сьогодні частку Масса у «Марснабгазі» переписана на острозьке ТОВ «Коінвест» донеччанина Андрія Дергачева. Останній також керував ТОВ «ПФД-Хим», яке фігурувало у справі щодо закупівлі в 2010 році Аграрним фондом цукру на 528,41 млн грн., фіктивність якої не довела прокуратура.

Нагадаємо, у 2012 році «Донецькоблгаз» без конкурсу замовив «Теплобуду» металевий гофрований рукав із комплектуючими за 50,00 млн грн., пославшись на «особливі економічні чи соціальні обставини». Згодом після запиту «Центру протидії корупції» та нардепа Лесі Оробець договір про закупівлю розірвали.

Крім цього тендеру, у 2011-2013 роках «Теплобуд» отримав підрядів на 9,08 млн грн., з яких 8,19 млн грн. – у «Донецькоблгазу» і «Макіївкагазу».

Залиште відповідь