«Регіонал» відсудив собі під полювання на Харківщині 60 тисяч гектарів
18.03.2016   //   138 Переглядів

Суд визнав за Балаклійською районною громадською організацією товариства мисливців та рибалок «Лотос» право користування мисливськими угіддями загальною площею 57,33 тис га.

Таке рішення прийняв Господарський суд міста Києва.

27 серпня 2015 року депутати Харківської облради прийняла рішення про надання в користування Балаклійській районній організації українського товариства мисливців і рибалок мисливські угіддя площею 57,33 тис га. Угіддя були передані на 35 років – до 2040 року.

На початку вересня до суду з позовом про визнання незаконним цього рішення депутатів звернулася Бакалійська районна громадська організація товариства мисливців та рибалок «Лотос». В позові вона вказала, що питання передачі в оренду угідь Балаклійській районній організації УТМР на відповідній профільній постійній комісії Харківської обласної ради не розглядалося, а було винесено з голосу безпосередньо у сесійній залі при формуванні порядку денного пленарного засідання. Це не дозволило депутатам розібратися в питанні, що призвело до порушення законодавства  про надання у користування мисливських угідь.

Крім того, у райорганізації не було погоджень про користування угіддями з місцевими землекористувачами. Наприклад, ТОВ «АПК Донець» спочатку погодилося надати таке погодження, але в січні 2015 року відкликало його на користь саме «Лотоса».

Тож суд вирішив, що мисливські угіддя були надані з порушенням закону й відмінив рішення сесії. Крім того, наявність погоджень з землекористувачами стала основою для того, що суд визнав саме за «Лотосом» право користуватися спірними угіддями.

Засновниками Балаклійської районної громадської організації товариства мисливців та рибалок «Лотос» є Андрій Якименко, Євген Христич, Ірина та Олександр Окунєва, Петро Іващенко, Світлана та Валерій Білокудря. Останній є депутатом Харківської облради від «Опозиційного Блоку». В минулому скликанні він також був депутатом облради від «Партії регіонів» й входив до складу комісії, яка надає погодження щодо виділення мисливських угідь.

Детальніше про головних мисливців області читайте в статті «Наших грошей» «Кому належать мисливські угіддя Харківщини»

Залиште відповідь