Слідчі перевіряють, чому госпіталю у Святогірську не поставили обладнання на 32 мільйони
11.03.2016   //   141 Переглядів

Суд надав слідчим доступ до документації щодо проведення Департаментом охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації закупівель за кошти держбюджету обладнання у ТОВ «Науково – виробнича компанія Крас», ТОВ «Євромедпроект» і ТОВ «Топсервіс-Медтехніка». Про це свідчитьухвала Краматорського міського суду Донецької області від 18 лютого.

Протягом жовтня-листопада 2015 року Департамент охорони здоров’я закупив для «Обласного госпіталю для ветеранів війни м.Святогірська» медичні прилади та устаткування, поставка яких мала відбутися до 31.12.2015.

У фірми «Топсервіс-Медтехніка» були закуплені спеціальні столи, бокси, кушетки, ноші, крісла, візки на суму 3,14 млн грн. У «Науково-виробничої компанії Крас» Департамент купив рентгенівський діагностичний комплекс за 4,45 млн грн, а у «Євромедпроекту» – діагностичну рентгенівську кардіоваскулярну систему вартістю 24,95 млн грн.

4 січня головний лікар госпіталю повідомив, що обладнання так і не надійшло.

Крім того, встановлено, що КЛПУ «Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська» перерахував на користь ТОВ «СТЕК» бюджетні кошти за роботи, які, як встановлено слідством, станом на середину лютого у повному обсязі не були виконані. За даними E-data, госпіталь у період з 16 вересня 2015 року по 26 лютого цього перерахував фірмі 18,71 млн грн.

Краматорське відділення Національної поліції порушило кримінальне провадження за фактом зловживання посадовими особами службовими обов’язками, що спричинило тяжкі наслідки.

Засновниками ТОВ «СТЕК» є Олександр Проценко з Донецька і Анжела Левицька з Макіївки. Фірма перереєстрована у Харківській області.

Засновниками ТОВ «Науково – виробнича компанія Крас» є донеччанин Володимир Фісталь (50%) та кияни Віталій Саворовський, Федір Саворовський і Тігран Дзігуа. Володимир Фісталь є сином відомого лікаря Еміля Фісталя, керівника «Інституту відновлювальної хірургії ім. Гусака» в окупованому Донецьку. За даними «Вісника держзакупівель», ТОВ «НВК Крас» почало вигравати тендери наприкінці 2014 року, отримавши підряди на 19,28 млн грн.

Засновниками ТОВ «Євромедпроект» є Юрій Стасько (99%) і Тетяна Ільницька (1%). Фірма почала вигравати тендери з жовтня 2010 року. За 2010-2015 рр вона отримала замовлень на 194,11 млн грн.

ТОВ «Топсервіс-Медтехніка» заснували донеччанин Олександр Алістренко і киянин Ілля Карбачевський. Останній також відомий як керівник благодійного фонду фармацевтичного бізнесмена Бориса Литовського «Здоров’я нації». У свою чергу Литовський є також засновником ВГО «Український медичний союз» разом із Юрієм Поляченком, який у 2013-2014 рр був народним депутатом (спочатку входив до фракції Партії регіонів, а потім став позафракційним). У 2006-2007 рр. Поляченко був міністром охорони здоров’я в уряді Віктора Януковича. «Топсервіс-Медтехніка» почав вигравати тендери з 2010 року, і протягом 2010-2015 рр отримав підряди на 325,77 млн грн.

Залиште відповідь