Мерія Кернеса перерахували його однопартійцям 4 мільйони за ремонт дворових доріг
09.03.2016   //   129 Переглядів

Департамент будівництва і шляхового господарства Харківської міськради у лютому 2016 року перерахував за капітальний ремонт внутрішньо-квартальних доріг та тротуарів трьом приватним фірмам 4,15 млн грн. Про це повідомляється на офіційному порталі публічних фінансів України «Є-дата».

Гроші були перераховані по додатковим угодам, які департамент уклав у лютому 2016 року. У цьому ж місяці були підписані й акти виконаних робіт. Тобто, ремонт доріг мав відбуватися взимку.

Так, ТОВ «ДБК «Уровень» отримало 2,2 млн грн. за капітальний ремонт внутрішньоквартальних доріг по вул. Клапцова,67А та 69, пр. Тракторобудівників,100 та102, Салтівському шосе,256 та 258.

ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень» заснували депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Валерій Пєвнєв та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман. Останні є партнерами сина Геннадія Кернеса – Даніїла Прівалова по Сумському ринку.

На початку липня 2015 року ДБК «Уровень» отримала від Харківської мерії підряд на ремонт доріг на 40,37 млн грн, а жовтні – 14 млн грн на будівництво вело доріжки Фірма також  фігурує серед підозрілих контрагентів по реконструкції парку Горького у Харкові, список яких склав УБОЗ ГУМВС України в Харківській області.

Також в лютому 2016 рок укошти в департаменту будівництва і шляхового господарства отримало ТДВ «Спецбуд-3». За капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги на вул. Блюхера (теперішня назва Валентинівська),60 та 62 фірмі було перераховано 0,86 млн грн. Кінцевим бенефіціаром цього підприємства є депутат міськради від фракції «Відродження» Віталій Ганжа. Нагадаємо, що минулого року перед місцевими виборами його фірма також без тендерів виконувало замовлення цього ж департаменту.

ТОВ «Паркінг +» отримало 0,8 млн. грн. капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги по пр. Гагаріна, 316 Б та 316 В. Директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков, якого у травні того ж року призначили головою Департаменту будівництва та шляхового міськради, котрий він очолює і понині. З липня 2011 р. список власників «Паркінг+» поповнили Вячеслав Блінкін та компанія з Віргінських островів «Валдхелм Tрейдінг корп». Цей офшор є засновником ТОВ «Санстріт», директором якої записана Ольга Солоп – бізнес-партнер сина Генадія Кернеса Даніїла Прівалова по Сумському ринку.

Вячеслав Блінкін також був бізнес-партнером Ольги Чумакової, зареєстрованої за однією адресою з вищезгаданим Володимиром Чумаковим. Чумакова і Блінкін разом заснували фірму ТОВ «Укрбудмонтаж».

Галина Давидова раніше очолювала та входила до переліку співзасновників обслуговуючого кооперативу «Житлово-Будівельний Кооператив «Триумф». Пізніше його співвласником стала Алла Добкіна – мати Михайла Добкіна. Й саме цьому кооперативу належить земельна ділянка, де знаходиться маєток Добкіних.

Також на Давидову було оформлено декілька інших кооперативів.

Чумаков також, як й Ганжа та Пєвнєв є депутатом міськради від партії «Відродження».

Першим номером списку цієї партії на місцевих виборах був мер Харкова Геннадій Кернес.

Залиште відповідь