- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Фірма, власник якої постачав школярам неякісне вугіллям, буде поставляти паливо закладам культури

Відділ культури і туризму Краматорської міськради Донецької області 26 лютого за результатами тендеру акцептував пропозицію ТОВ «Валекта» щодо постачання вугілля на суму 306,18 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Торги було проведено за процедурою запиту цінових пропозицій. Переможець повинен поставити 162 тони вугілля марки ДГ. Таким чином, вартість тони палива склала 1890 грн.

Участь у торгах взяли чотири підприємства. Так, ПП «Камерон» Олега Пімшина з селища Мирне Донецької області пропонувало поставити вугілля за 347,49 тис грн, а ТОВ «ПІК Інтертрейд» Євгена Балабанова з Краматорська –за 348,30 тис грн. Також була дорожчою від переможця пропозиція ТОВ «Весна» Віктора Дзюбака та Анатолія Приймака. Фірма, яка зареєстрована в Селидовому, пропонувала поставити паливо за 340,20 тис грн.

ТОВ «Валекта» було зареєстровано в жовтні 2015 року в Хмельницькому мешканцем Макіївки Кирилом Соколовим. В лютому фірма отримала своє перше замовлення за державні кошти – уклала угоду на постачання вугілля Волноваській міськраді Донецької області на суму 381,06 тис грн. Кирил Соколов також є директором ПП «Бізнес-Партнер», власником якого є Валерій Соляєв. В листопаді минулого року прокуратура в суді розірвала [1] договір між цією фірмою та відділом освіти Костянтинівської РДА про закупівлю вугілля на суму 0,81 млн грн. Причиною позову стали поставки в школи району неякісного палива.