Суд відібрав ставок, який “регіонал” орендував по 200 гривень за гектар
07.03.2016   //   160 Переглядів

Суд визнав недійсним договір користування ставком 11,08 га на території Зеленівської сільради. Про це свідчить рішення Господарського суду Запорізької області від 12 лютого, пишуть “Наші гроші”.

У 2013 році Запорізька облрада передала ставок на 10 років в оренду Сільськогосподарському виробничому кооперативу “Україна” для риборозведення та підтримки зеленого туризму. Вартість оренди склала 200 грн./га.

Прокурор вважає, що передаючи ставок в оренду облрада перевищила повноваження, оскільки йдеться про водний об’єкт місцевого значення. Суд із цим погодився і зауважив, що таке право мала облдержадміністрація.

Крім того, у договорі оренди не було враховано користування земельною ділянкою під водним об’єктом. Згідно з законодавсвом, даний ставок не може передаватися в оренду окремо від землі під ним.

Однак позов про повернення ставка суд не задовольнив, тому що він передавався виключно в користування і кооператив не став його власником. Крім того, водойма і земля під неї не можуть передаватися і повертатися окремо.

Оскільки прокурор повідомив, що кооператив продовжує користуватися ставком, то суд зазначив, що ефективним є інший спосіб захисту – вимога облдержадміністрації від імені держави усунути перешкоди в користуванні і розпорядженні ставком.

У держреєстрі члени кооперативу “Україна” не вказані. Бенфіціаром записаний Петро Денченко, директор кооперативу. Денченко був депутатом Приморської районної ради від Партії регіонів (2010-2015). На останніх виборах переобраний не був.

Залиште відповідь