- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Директора агроінституту підозрюють у незаконній приватизації службового житла

Колишній директор Інституту олійних культур незаконно приватизував службову квартиру. Про це йдеться в ухвалі [1] Запорізького районного суду від 18 лютого.

Згідно матеріалів, в 2001 році Інститут олійних культур Національної академії аграрних наук України (розміщується в с. Сонячному) придбав квартиру для використання в якості відомчого житла, яка була надана як службова не вказаному колишньому директору Інституту.

Після проведеної в 2013 році перевірки Інституту Державною фінансовою інспекцією виявилося, що право власності на квартиру фактично зареєстроване не за Інститутом, а за колишнім директором.

Проте, в Інституті ніколи не функціонували уповноважені органи приватизації і до комунальної власності для подальшої приватизації зазначена квартира також не передавалася.

Окрім цього, Інститут є державною науковою установою і органом управління його майном є Національна академія аграрних наук України, тобто, питання щодо будь-якого відчуження майна Інституту повинне обов’язково узгоджуватись із Академією як із органом управління майном.

Тож в рамках розслідування кримінальної справи і для встановлення обставин зміни власності цієї квартири слідчі просили доступ до оригіналів справи нерухомого майна в ТОВ “Запорізьке міжміське бюро технічної інвентаризації”, на що отримали згоду. Також суд дозволив вилучення [2] документів по квартирі безпосередньо в Інституті олійних культур.