- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

АМКУ запідозрив оточення заступника Кернеса у змовному розпилі 7,5 мільйонів на спортмайданчиках

Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України підозрює двох фізичних осіб-підприємців у змові на тендері КП «Спорт для всіх» на суму 7,53 млн грн.

Про відкриття відповідної справи теруправління АМКУ повідомило на своєму сайті [1].

В АМКУ підозрюють, що антиконкурентні узгоджені дії ФОП Пироженко Сергій Васильович та ФОП Воробйова Кристина Вікторівна призвели до спотворення результатів торгів, які проводили комунальники.

Як писали «Наші Гроші», у липні 2015 року КП «Харківський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за результатами тендерів уклало [2] декілька угод з ФОП Пироженко Сергій Васильович на придбання спортивного обладнання, огорожі та штучного покриття для шкільних спортивних майданчиків на загальну суму 7,53 млн грн.

Раніше Сергій Пироженко був контактним лицем ТОВ «Концерн «Сафарі» [3], одним з засновників якого є віце-мер Харкова Олександр Попов [4]. Саме Попов курирує діяльність КП «Спорт для всіх».

Єдиним конкурентом Пироженка на цих торгах була ФОП Воробйова Кристина Олександрівна. Людина с таким ПІО є донькою Олександра Попова [5].

Всі дев’ять шкільних майданчиків, які були передбачені в угодах з Пироженком, були відкриті напередодні місцевих виборів 2015 року. В офіційних заходах щодо введення їх в експлуатаціюприймали [6] участь мер Харкова Генадій Кернес та бізнесмени-кандидати від партії «Відродження», яку також очолює в Харкові Кернес.

У жовтні харківські правоохоронці розпочали [7] розслідування кримінального провадження щодо завищення вартості обладнання для майданчиків, що призвело до розтрати бюджетних коштів на суму 400 тис. грн.