У Кернеса допомогли приватній фірмі стягнути гроші з комунальників
01.03.2016   //   144 Переглядів

Cуд зобов’язав комунальне підприємство «Жилкомсервіс» (Харків) заплатити ТОВ «Будівельна компанія «Брайт» борг в сумі 120 тис грн. Так постановив Вищий господарський суд України.

За даними судової справи, на початку квітня 2015 року  «Брайт» та «Жилкомсервіс» уклали договір на ремонт покрівлі житлового будинку комунальної власності по вул. 2-ї П’ятирічки, б. 1-Б. Сума договору склала 120 тис грн.

За даними приватників, в кінці квітня вони ремонт закінчили, про що свідчить акт виконаних робіт. Але кошти, як передбачав договір, не отримали. Тому звернулися з позовом до суду.

Але КП «Жимлкомсервіс» подало зустрічний позов, в якому вимагало визнати угоду з фірмою недійсною. Комунальники стверджували, що угода підписана незаконно, адже для її укладання потрібно було провести закупівлю послуг через тендерні торги. Такої процедури, стверджували в КП, вимагала сума угоди, що була більшою за 100 тис грн.

В свою чергу, Департамент житлового господарства Харківської міськради, який керує діяльністю «Жилкомсервісу», в листі до суду заявив, що роботи здійснювалася за рахунок власних коштів підприємства, а не із залучених коштів місцевого бюджету м. Харкова. Крім того, Департамент повідомив, що «Жилкомсервіс» здійснює свою діяльність з метою отримання прибутку на комерційній основі та на конкурентному ринку.

Ці факти дозволили суду зробити висновок, що КП «здійснює свою діяльність на комерційній основі і не підпадає під дію закону «Про здійснення державних закупівель». Тому ВГСУ визнав угоду законною та зобов’язав комунальне підприємство оплатити ремонт покрівлі.

Засновником ТОВ «БК «Брайт» є Олексій Агієвич. Його інша фірма ТОВ «БК «Скайф» потрапила до переліку правоохоронцівсумнівних фірм, через які були виведені кошти КП «Жилкомсервіс».

Залиште відповідь