СБУ згадало про закупівлю дорогих “швидких” з неправильною комплектацією обллікарнею ще 3 роки тому
26.02.2016   //   128 Переглядів

Запорізьку обласну клінічну лікарню підозрюють у закупівлі 26 санітарних автомобілів дорожче ринкових цін з невідповідною комплектацією. Про це йдеться в ухвалі Жовтневого районного суду Запоріжжя від 9 лютого.

Згідно матеріалів справи, у жовтні 2012 року КУ “Запорізька обласна клінічна лікарня” та ТОВ “Торгівельно-фінансова компанія “ЛАЗ” уклали договір на закупівлю 26 легкових санітарних автомобілів типу “А”  марки “Renault Master” загальною вартістю 13 млн. грн. Тоді тендер провели за процедурою закупівлі в одного учасника у зв’язку з нагальною потребою в поліпшенні рівня медичної допомоги.

Проте досудове слідство з’ясовало, що поставлені автомобілі не були укомплектовані відповідно до вимог та ще й по значно завищеній ціні.

Виходячи з цього, слідчий Управління СБУ в Запорізькій області клопотав у суді про тимчасовий доступ до  оригіналів документів щодо згаданої угоди, на що отримали доступ.

На початку року стало відомо про  розслідування закупівлі Запорізькою обласною клінічною лікарнею ангіографа з дворазовою переплатою у 10,13 млн. грн. У зв’язку з цим в січні в кабінеті головлікаря Ігоря Шишки проводили обшук. Вже 12 лютого Жовтневий райсуду ухвалив повернути Шишці вилучені три тисяч доларів і 100 тис. грн., що підтвердив апеляційний суд.

Власниками ТОВ “Торгівельно-фінансова компанія “ЛАЗ” були Таісія Саніна безпосередньо  та разом із росіянином Ігорем Чуркіним опосередковано через ТОВ “Сіті транспорт груп”. “Лаз” з кінця березня 2015 року знаходиться у стані припинення.

Залиште відповідь