Макіївські розіграли 33 мільйони на перевезення вугілля з шахт «Дзержинськвугілля»
22.02.2016   //   141 Переглядів

ДП «Дзержинськвугілля» 5 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укртрансбрікет» послуги з перевезення вугілля автотранспортом на 33,39 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено перевезення у 2016 році вугілля зі складів шахт ім. Дзержинського та Північної.

ТОВ «Укртрансбрікет» було засновано у Донецьку макіївчанкою Ангеліною Чумак. Компанія у 2012 році виграла низку тендерів виключно ДП ДП «Луганська Обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств». Після окупації Донецьку терористами ДНР «Укртрансбрікет» був зареєстрований у Києві на макіївчанина Едуарда Горелова, директор – В’ячеслав Овчаренко.

Після переїзду до Києва «Укртрансбрікет» почав регулярно вигравати тендери столичних комунальників, отримавши підряди на 22,14 млн грн. на постачання піску, щебеню та деревини.

Тендерним конкурентом «Укртрансбрікету» у Києві та на торгах «Дзержинськвугілля» було ТОВ «Данко», зареєстроване на Дениса і Валентину Чумаків з Макіївки.

Раніше фірми «Укртрансбрікет» і «Данко» вказувались у комерційних оголошеннях як одна компанія.

У попередні роки «Дзержинськвугілля» замовляло автоперевезення у інших компаній.

У 2011 році підряд вартістю 15,00 млн грн. мало ТОВ «Карпатибудінвест» з групи екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка. У цій же фірмі директором із зовнішньоекономічної діяльності працював Олег Недава, який став нардепом від Блоку Петра Порошенка у 2014 році.

У 2012 році підряд 16,20 млн грн. отримало ТОВ «ТЕК «Енерготранс», директором якого є Олександр Лягуша, багаторічний помічник екс-нардепа Андрія Орлова. Це донецький бізнесмен, який за часів мав конфлікт з угрупуванням Януковича-Іванющенка.

Після того у «Віснику держзакупівель» аж до цього року не публікувались дані про результативні тендери на автоперевезення «Дзержинськвугілля». У 2014 році на відкриті торги була подана лише одна заявка від ТОВ «Діпі Форвардінг» Андрія Мединського і Олексія Гаврилюка з Єнакієве. Ця фірма брала участь у тендері на перевезення для «Київенерго» Ріната Ахметова.

Залиште відповідь