Сільрада під Харковом замовила прибирання снігу фірмам свого комунальника та депутата
21.02.2016   //   129 Переглядів

Пісочинська селищна рада Харківської області у лютому 2016 року перерахувала двом фірмам за догляд за дорожнім покриттям 161 тис. грн.Про це повідомляється на офіційному порталі публічних фінансів України «Є-дата».
Зокрема, ТОВ «Фірма «Віктор» отримала на посипання доріг піщано-соляною сумішшю 102 тис грн., а ТОВ «Уміт» за зимове утримання та очистку доріг – 58 тис грн.

ТОВ «Фірма «Віктор» записана на Віктора Божко та Андрія Подшиваленко. Останній є сином директора КП «Пісочинкомунсервіс» Олександра Подшиваленко. Минулого року засновником цієї фірми був сам комунальник, але після публікації «Наших Грошей» про перерахування коштів «рідній» фірмі на ремонтні роботи, він переписав фірму на сина.

З вересня до 31 грудня 2015 року фірма Подшиваленка отримала від сільради за різноманітні послуги 679 тис. грн.

ТОВ «УМІТ» записана на Андрія Валяєва та ПАТ «Куряжський домобудівельний комплекс».

Андрій Валяєв є депутатом Пісочинської селищної ради. Бенефіціарами ПАТ «Куряжський домобудівельний комплекс», який є головним забудовником в Пісочині, є екс-депутат Харківської облради вір Партії регіонів Еміль Тер-Степанян та Валерій Вереітінов. Останній є в перелікунедобросовісних учасників державних торгів.

Раніше сільрада перераховувала кошти фірмі, пов’язаній з заступником селищного голови.

Головою Пісочинської селищної ради с 1992 по червень 2015 року був Олександр Чернобай. В червні він написав заяву про відставку. Восени він балотувався до Харківської районної ради та Пісочинської селищної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» до селищної ради. Нині депутат сільради від «БПП «Солідарність», раніше був членом Партії регіонів.

З липня 2015 року заступником голови Пісочинської селищної ради є його син Олег Чернобай, який у жовтні був обраний селищним головою.

Крім того, депутатом Пісочинської селищної ради є брат Олега Чернобая – Андрій.

За даними місцевих активістів, під час парламентських виборів Чернобаї активно лобіюваликандидатуру Володимира Кацуби, який й здобув перемогу на окрузі, до якого входить Пісочин.

Залиште відповідь