- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Держгеонадра відновило оточенню Януковича ліцензію на надра Харківщини

Державній службі геології та надр, не дочекавшись рішення апеляційного суду, відновила спецдозвіл на користування надрами ТОВ «Міжрегіональна газова компанія». Про це пише Вадим Стародубцев у «Діловій столиці [1]».

25 грудня 2015 року Держгеонадра зупинило дію спецдозволу на користування надрами для «Міжрегіональної газової компанії», який було видано у 2011 році для геологічного вивчення, розробки і з подальшого видобутку газу, нафти, конденсату на Нижньортищівській площі у Харківській області. Термін дії договору – 20 років.

Держгеонадра зупинило спецдозвіл після того, як встановило, що МГК затримує термін проектування, узгодження і будівництва двох пошукових свердловин на родовищі.

Але МГК звернулась до суду з вимогою зупинити дію рішення Держгеонадр щодо зупинки спецдозволу, а також заборонити анулювання спецдозволу.

Суд позов задовольнив [2], зваживши на те, що, коли закінчиться 30-денний строк, під час якого фірма має усунути виявлені порушення, є небезпека порушення її прав через анулювання спецдозволу.

Держгеонадра подало [3] апеляцію, але 15 лютого відмінило [4] рішення про зупинку ліцензії на підставі рішення суду першої інстанції, не дочекавшись розгляду апеляції. Таким чином, ліцензія компанії «Міжрегіональна газова компанія» виявилася повністю розблокована.

«Міжрегіональну газову компанію» відносять [5] до сфери впливу Олександра Януковича. Вона була створена шахтою ім. Засядька разом із мешканкою Донецька Оленою Пулєєвою. Потім контроль над МГК перейшов [5] до депутата Донецької міськради Едуарда Слинька, який раніше працював головою корпорації «Менеджмент Ассетс Компані» (МАКО), що належала Олександру Януковичу.

МГК має спецдозволи на промислову розробку п’яти родовищ – Нижньортищівської площі у Харківській області, Сербської, Золотарівської, Сиротинської та Бараниковської площ у Луганській області.

Від «Наших грошей»:

Із сайту «Судова влада» [6] відомо, що Донецький апеляційний адмінсуд 17 лютого розглянув скаргу Держгеонадра. Однак текст рішення у реєстрі ще не опублікований.

Зараз засновником «Міжрегіональної газової компанії» є «Ай-Джі-Сі Холдинг Лімітед» з Кіпру, бенефіціари – Бредли Метью Адріан з Белізу, Деліо Хосе’де Леон Мела з Панами, Елеана Антониоу-Е з Кіпру. Керівником є Сергій Воронков.