Компанію підозрюють у крадіжці піску для бюджетного будівництва
18.02.2016   //   159 Переглядів

Комунарський райсуд м. Запоріжжя своєю ухвалою від 28 грудня 2015 року відмовив прокуратурі в арешті техніки, орендованої ПАО “ПМК №28 Водбуд”, якою із Південного мікрорайону Запоріжжя намагалися вивезти пісок.

Як ішлося у клопотанні Запорізької місцевої прокуратури на арешт техніки, 25 грудня до Комунарського відділку поліції надійшло повідомлення про незаконне добування піску у Південному мікрорайоні. Йшлося про  ділянку  біля торгового центру і магазину “Сільпо” (колишнього “Амстору”) на вул. Новокузнецькій.

На місці поліція виявила біля ями у піску глибиною 4,5 метри екскаватор, а далі – вантажівку КАМАЗ із повним причепом піску і МАЗ. Крім того, поряд стояв чорний Hyundai Tucson. Четверо присутніх чоловіків пояснення давати відмовилися. Аби з’ясувати обставини видобування ґрунту, прокуратура й подала клопотання про арешт техніки.

Як з’ясувалося вже на судовому засіданні, техніка була орендована “ПМК №28 Водбуд”. Будматеріали знадобилися будівельній компанії для проведення робіт з водопропуску  через  річку  Сагайдачкув районі  вулиці Скальної на замовлення міського Управління капітального будівництва. Договір на здійснення робіт вартістю 1 млн. грн. було укладено в жовтні. Як стверджували представники компанії, пісок вони видобували “відповідно до наданих дозвільних документів”, однак їх доказу своєї правоти не надали.

Основними акціонерами ПАТ “ПМК №28 Водбуд” є Микола Позняк (він же – директор), Лариса Міщенко та Сергій Позняк.

Та суд відмовив в клопотанні на арешт техніки, оскільки прокуратура також не надала документів на підтвердження своєї позиції. Крім того, суду не повідомили, хто саме викликав поліцію на місце подій.

Незаконне видобування піску на Південному мікрорайоні триває вже декілька років, хоча останнім часом воно вже має епізодичний характер. Раніше у цьому бізнесі звинувачували, серед інших, і колишнього “смотрящего” Євгена Анісімова.

Залиште відповідь