Чиновники і рідна фірма чиновника ХОДА розпиляли мільйон на сільському спортзалі, – версія слідства
16.02.2016   //   134 Переглядів

Харківські правоохоронці розслідують кримінальне провадження стосовно факту внесення службовими особами Блізнюковської РДА та ТОВ «Корпорація «Добробуд» недостовірних даних до актів виконаних робіт, що призвело до розкрадання державних коштів на суму 0,89 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Київського райсуду міста Харкова від 28 січня 2016 року.

В жовтні 2015 року голова Близнюківської РДА Сергій Шахматенко (звільнений у листопаді 2015 року) та невстановлений слідством з невідомих причин керівник «Корпорації «Добробуд» уклали договір на реконструкцію спортзали в с. Садове Харківської області. Вартість угоди склала 0,89 млн грн., роботи планувалося закінчити до кінця грудня 2015 року.

В жовтні РДА перерахувала фірмі 30% авансу, а в листопаді були підписані акти виконаних робіт на суму 390 тис грн., за підсумками яких райдержадміністрація доплатила необхідні кошти. В грудні сторони підписали ще два акти виконаних актів виконаних робіт, за якими 21 грудня департамент виплатив всі передбачені угодою кошти в сумі 892 тис грн. На наступний день сторони уклали додаткову угоду, за якою на ремонт спортзали було виділено ще 66 тис грн. Щоправда, за даними правоохоронців, ці кошти фірмі ще не перераховані.

В середині січня правоохоронці оглянули об’єкт і встановили, що роботи в повному обсязі не виконані. Більш того, вони не відповідають роботам, що були зазначені в актах виконаних робіт.

Суд дозволив правоохоронцям отримати копії документів ТОВ «Корпорація «Добробуд» у «Приватбанку».

Нагадаємо, що роботи на цьому об’єкті довгий час не велися, хоча фірма отримала частину коштів. І тільки після публікації «Наших Грошей» 17 грудня про невідповідність темпів робіт умовам угоди, фірма активізувала реконструкцію сільської спортзали.

26 січня 2016 року заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко заявив, що роботи з ремонту спортзали було проведено за кошти фонду регіонального розвитку і їх будівельники вже завершили. Але, за даними «Наших Грошей», на цьому об’єкті виконані лише зовнішні роботи. До цього часу не підведені комунікації, немає опалення, не почалися внутрішні роботи. Хоча проект, який викладений на сайті Мінрегіонбуду, включав в себе й внутрішні роботи, монтаж електросилового  устаткування і освітлення, опалення й благоустрій території.

Засновниками ТОВ «Корпорація «Добробуд» до грудня 2015 року були ТОВ АН «Гелана», ТОВ «Будівельна компанія Мангуст», ТОВ «Стекс-Схід».

ТОВ АН «Гелана» записане на Руслана та Вікторію Мануйлових.

Засновниками ТОВ «Стекс-Схід» є Олександр Вдовенко та Олег Грабчак.

ТОВ «Будівельна компанія «Мангуст» заснували Сергій Синсиневич й Василь Шумаков. Раніше серед засновників цієї фірми були Руслан Мануйлов і Сергій Ткачук, який до січня 2016 року займав посаду директора Департаменту капітального будівництва ХОДА. Раніше він також був директором ТОВ «Корпорація «Добробуд».

З грудня засновниками ТОВ «Корпорація «Добробуд» є ТОВ «Вікторі Слайд» й ТОВ «Ірол-Харків».

Засновником ТОВ «Вікторі слайд» є Ігор Глушко. Саме на нього нещодавно було переписано ТОВ «Реал-НП» – фірму, яка здавала в оренду харків’янам вживані трамваї та вигравала тендери на поставку палива за часів губернаторства Михайла Добкіна.

Засновником ТОВ «Ірол-Харків» є Ірина Логозинська. Вона ж з 15 грудня стала керівником ТОВ «Корпорації «Добробуд», яку як і «Реал-НП» перереєстрували в Івано-Франківській області.

Логозинська прописана в Донецькій області. Також вона є засновником ТОВ «Променергосервіс».

Залиште відповідь