- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Державні аграрії мають заплатити фірмі 2,5 мільйона за непоставлений соняшник

Державне підприємство «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України» повинно сплатити ТОВ «НЛС-Петролеум» за непоставлений товар компенсацію у сумі 2,4 млн грн. Таке рішення [1]прийняв Господарський суд Кіровоградської області.

Згідно матеріалів справи, наприкінці березня минулого року між ТОВ «НЛС-Петролеум» та держпідприємством було укладено договір, за якими держпідприємство в строк до 1 жовтня 2015 року повинно було поставити на склад «НЛС-Петролеуму» не менше 334 т соняшника. Сторони домовилися, що вартість продукції буде складати 6 тис грн./т, загальна сума поставки – 1,99 млн грн..

Виконавши свою частину договору та оплативши поставку товару приватна фірма у визначений строк не отримало ні соняшника, ні пояснень відсутності товару. На подальші претензії держпідприємство також не реагувало.

Виходячи з наявних фактів суд прийняв рішення задовольнити позов «НЛС-Петролеум» та стягнути з «Червоного землеробу» 1,99 млн. грн. боргу та 0,49 млн грн. штрафу.

Керівником ДП «Дослідне господарство «Червоний землероб» з серпня 2015 року є житель Новомиргорода Віктор Васильович Кравченко, котрий на останніх місцевих виборах балотувався [2] до Новомиргородської міської ради від партії «Громадянська позиція». Попередні 5 років він був депутатом Новомиргородської райради від «Партії регіонів». На момент укладання угоди з ТОВ «НЛС-Петролеум» керівником «Червоного землероба» був Петро Панібратець. На останніх місцевих виборах він безрезультатно балотувався до Бобринецької райради [3] від партії «Батьківщина.

Власником ТОВ «НЛС-Петролеум» є житель Кривого Рогу Леонід Аронович Віленкін, який також є співзасновником співзасновник ТОВ «Злагода», ТОВ «Майстерня тіла» та ТОВ «Кочубеївка».