Хто ремонтує школи Херсона
12.02.2016   //   123 Переглядів

школаЗа останні п’ять місяців Управління освіти Херсонської міськради заплатило за ремонтні роботи в навчальних закладах майже 10 мільйонів

За даними Офіційного порталу публічних фінансів «Є-дата», з з початку вересня Херсонська міськрада замовляла ремонтні роботи майже півтора десятку фірми та фізосіб-підприємців, які отримали десятки замовлень. І хоча вартість більшості угод була незначною, в сумі вони дозволили деяким приватникам отримати значні кошти.

ТОП-7 ремонтників шкіл в Херсоні

Отримувач коштів Сума (млн грн.
ТОВ «Строй-Сектор» 1,70
ФОП Полухов Али Ясин огли 1,52
ФОП Шишенко Олексій Дмитрович 1,27
ФОП Анiсiмов Олексiй Валентинович 1,21
ПП «Ротонда плюс» 0,97
ТОВ «Полігран» 0,70
ФОП Кривоніс В.М. 0,31

Найбільше замовлень від Управління освіти отримало ТОВ «Строй-Сектор» за роботи з капітального ремонту опалення та водопостачання. Ця фірма була заснована в жовтні 2014 Олексієм Мангушевим. Він також власник ТОВ «Стіллюгпостач», яке, за даними «Є-Дата» також отримало оплату в Управління освіти.

Га другому місці за сумою оплачених замовлень – ФОП Полухов Али Ясин Огли. Кошти від мерії він отримав , в основному, за роботи з заміни в навчальних закладах звичайних вікон на металопластикові.  Загалом, підприємець провір роботи більше, ніж на десяти об’єктах, за що отримав півтора мільйона.

Полухов Али Ясин огли вже був переможцем низки тендерів управління освіти Херсонської міськради в 2012-2013 роках. Але «Вісник державних закупівель» не містить інформації про отримання ним після 2013 року замовлень на роботи за державні кошти.

Далі місця в рейтингу займають також два ФОП – Шишенко Олексій Дмитрович та Анісімов Олексій Валентинович. Кожен з них у звітній переод отримали на свої рахунки понад 1,2 млн грн. перший в основному виконував капітальний ремонт внутрішніх приміщень, другий – капітальний ремонт покрівель.

Майже мільйона за свої роботи з ремонту в навчальних закладах санвузлів та приміщень отримало від освітян ПП «Ротонда плюс». Заснував цю фірму Вадим Сердюк разом з молодшим бізнес-партнером Юрієм Моргуном. «Вісник державних закупівель» не містить інформації про отримання ПП «Ротонда плюс» державних замовлень.

Натомість, інший популярний у освітян підрядник – ТОВ «Полігран», вже має досвід співпраці за державні гроші. Ця фірма прославилася тим, що в 2013 році отримала від Херсонської ОДА замовлення на ремонт собору вартістю 6 млн грн. За рік до цього мерія Херсону замовляла фірмі роботи з реконструкції Палацу культури за 2,65 млн грн. В кінці 2015 року та на початку 2016 року замовлення у фірми значно скромніші – за роботи майже на півдесятку об’єктів вона отримала 0,7 млн грн.

І найбільш скромні гроші серед фаворитів освітян отримав  За ремонт фасаду та спортивної зали він отримав 310 тис грн.

Залиште відповідь