Фірма «регіонала» та «тимошенківця» поставляє вугілля освітянам через фіктивні контракти
10.02.2016   //   128 Переглядів

Слідчі Національної поліції підозрюють посадових осіб відділу освіти Добропільської районної державної адміністрації Донецької області у змові з ПП «Добтехпал», що дозволило фірмі протягом 2015 року привласнити бюджетні кошти при здійсненні договорів на поставку кам’яного вугілля.

Про це сказано в ухвалі Жовтневого районного суду м. Маріуполь.

В лютому 2015 року ПП «Добтехпал» уклало угоду з відділом освіти Добропільської РДА на поставку 1319 т вугілля на суму 1,80 млн грн. Після цього до середини серпня 2015 року фірма поставила освітянам 811 т палива на 1,11 млн грн. В документах підприємство вказало, що купило вугілля у МП «Вікфіл» на загальну суму 2,10 млн грн.

Але слідство встановило, що основними постачальниками «Вікфіл» в січні-жовтні 2015 року були ТОВ «Ланпром», ТОВ «Актив Люкс», ТОВ «Маркетгрін», ТОВ «Копрадор -Солюшн», ТОВ «Статок Інвестмент», ТОВ ПП «Адітум Маркет». Всі ці підприємства у вказаний період торгували продуктами харчування, цукром, одягом, меблями, дизпаливом та кукурудзою.

Слідчі НПУ вважають, що «Добтехпал» вказало недостовірні дані щодо походження вугілля. Адже встановлено невідповідність придбаних та реалізованих товарів зазначеними підприємствами, що свідчить про штучне формування валових витрат та податкового кредиту, які не мають реального товарного характеру.

Також слідчі встановили, що ПП «Добтехпал» під час участі в тендерах використовує підроблені документи, а саме договори оренди складських приміщень.

Суд дозволив слідчим вилучити документи, які стосуються закупівлі відділом освіти Добропільської РДА вугілля у «Добтехпал», а також провести аналізи зразків поставленого палива.

Засновником МП «Вікфіл» є Сергій Заболотний, керівником – Ігор Маркуц.

Засновниками ПП «Добтехпал» є Володимир Дьяков, Анатолій Романюк та Генадій Селіваров. Останній на виборах восени 2015 року став депутатом Добропільської міської ради, зараз має статус безпартійного, хоча балотувався від «Опозиційного блоку». В 2010 році він був обраний до міськради як член Партії регіонів. Геннадій Селіваров також був в Верховній раді 5-7 скликання помічником на громадських засадах народного депутата від Партії регіонів Андрія Селіварова. Це його молодший брат, який перед депутатством займав посаду заступника директора «АРС-Холдинг». У 2008 році Андрій Селіваров брав участь у штурмі офісу «Дніпроенерго» у розпал боротьби за компанію між групами Ігоря Коломойського і Ріната Ахметова.

Займаються політикою і інші засновники ПП «Добтехпал». Так, Романюка було обрано в 2010 році депутатом Добропільської міськради від Партії регіонів Анатолій Романюк, а Дьяков на виборах восени 2015 року очолював виборчий список «Батьківщини» до Добропільської міськради.

ПП «Добтехпал» отримує державні замовлення на постачання вугілля до установ Донецької області з 2009 року. Тількив 2015 році фірма отримала замовлень на 4,73 млн грн.

Залиште відповідь