- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Українська «дочка» Роснєфті через суд поновила оренду 3 гектарів у Цюрупинську

Дочірнє підприємство «Термінал» компанії «Оледо Ассосіейтед Ес.Ей» поновило через суд договір оренди землі під виробництво у Цюрупинську Херсонської області площею 2,67 га. Відповідне рішення [1]прийняв Господарський суд Херсонської області.

Згідно з історією судових справ, у 2004 році між Цюрупинською РДА і ДП «Термінал» було укладено договір оренди на десять років п’яти земельних ділянок загальною площею 2,67 га. Ця земля розташована в районі заводу «Аметист» і була передана в оренду під розміщення терміналу нафтопродуктів, свердловини, тощо.

ДП «Термінал» Міжнародної ділової компанії «Юніверсал Інвестментс ЛТД» у серпні 2013 року змінило назву на ДП «Термінал» Компанії «Оледо Ассосіейтед Ес.Ей». Відтак, ДП «Термінал» звернулося до Цюрупинської РДА з проханням внести зміни в документи. У відповідь, РДА повідомила, що не може внести зміни в договір через відсутність технічної документації з нормативної грошової оцінки землі. При повторному зверненні РДА запросила у фірми додаткові документи – на виробничі об’єкти та техдокументацію.

Міська рада, до якої за направленням з РДА звернулося ДП «Термінал», також не змогла поновити оренду через відсутність затверджених меж Цюрупинська.

Під час суду представник РДА зауважив, що ДП «Термінал» не надало додаткові документи, тому фірма втратила переважне право на договір оренди. Натомість в ДП «Термінал» заявили, що не замовляли технічну документацію, оскільки новий договір оренди не був підписаний.

Суд вирішив, що відсутність грошової оцінки та документів на нерухоме майно на ділянці не є причиною відмови в новому договорі.

Власниками ДП «Термінал» є кіпрська компанія «Роснєфть Менеджмент Компані Лімітед». ДП «Термінал» зареєстрований у Києві по вулиці Солом’янській, 11. За цією адресою також знаходиться ТОВ «Восток», яке входить до російської державної нафтогазової компанії «Роснефть» і управляє автозаправками ТНК в Україні.

У січні серед ЗМІ з’явилася інформація, що «Роснефть» продає [2] мережу АЗС в Україні. Покупцем стане швейцарська Glusco Energy SA.