Суд не дозволив прокуратурі читати документи комунальників Кернеса про недоплату в бюджет з парковок
04.02.2016   //   153 Переглядів

КП «Харківпастранс» та Харківська міська рада не організували належним чином паркування транспортних засобів в місті, через що міський бюджет недоотримав в 2012-2014 роках транспортного збору в сумі 1 млн грн. Про це сказано в ухвалі Київського районного суду міста Харкова, до якого прокуратура звернулася за дозволом на доступо до документів КП «Харківпастранс».

В ході перевірки прокуратура з’ясувала, що протягом 2012-2014 років «Харківпастранс» сплатив до бюджету міста Харкова паркувальний збір в сумі 10,60 млн грн. Але перевірка прокуратури показала, що комунальне підприємство, уповноваженою особою якого є ТОВ «Парковка-12», та Харківська міська рада не організували належним чином процес паркування автотранспорту в Харкові. Через це міський бюджет недоотримав надходження коштів за три роки в сумі більше 1 млн грн.

Прокуратура повідомила, що допитала в якості свідка директора КП Дмитра Мандрікова. Але він відмовився давати свідчення та надати копії фінансово-господарських документів. Тому виникла необхідність судового дозволу на доступ до документів «Харківпастрансу» в рамках відповідного кримінального провадження.

Однак суд відмовив прокуратурі в доступі до фінансово-господарських документів комунального підприємства. Суддя заявив, що в клопотанні не доведена необхідність втручання у права і свободи посадових осіб КП та не вказано, яким чином отриманні відомості будуть сприяти розслідуванню.

Раніше «Наші гроші» в матеріалі «Парковка имени кой-кого» розповідали про оборудки комунальників з організації процесу паркування в Харкові, через які місто щорічно втрачає мільйони гривень доходу в бюджет.

Залиште відповідь