Освітяни замовили «порошенцівцю», який поставив їм паршиве вугілля, палива ще на 3 мільйони
03.02.2016   //   134 Переглядів

Суд дозволив слідчому Новоукраїнського відділу поліції ГУ Національної поліції в Кіровоградській області взяти зразки якості вугілля, угоду на закупівлю якого уклав відділ освіти Гайворонської РДА на суму 3,27 млн грн. Відповідну ухвалу прийняв

Ново український районний суд Кіровоградської області.

В рамках кримінального провадження встановлено, що 17лютого 2015 відділом освіти Гайворонської районної державної адміністрації укладено договір щодо закупівлі вугілля у ФОП Козлов Олександр Вікторович. Було закуплено 700 т вугілля марки ДГО. Технічною документацією передбачалося, що зольність цього вугілля не повинна перевищувати 15%.

В грудні управління захисту економіки в Кіровоградській області відібрало зразки вугілля, які поставив ФОП Козлов, та відправило їх для експертизи до ДП «Кіровоградстандартметрологія». 23 грудня результати експертизи були готові і показали, що вугілля поставлене з порушенням вимог тендерної документації і має зольність 18%.

Але 28 грудня 2015 року відділ освіти Гайворонської РДА провів відкриті торги на закупівлю 980 т вугілля. Переможцем торгів знову став ФОП Козлов О.В., з яким і була укладена угода на постачання палива загальною вартістю 3,27 млн грн.

Розслідування обставин укладання цієї угоди тепер зайнялася поліція, яка отримала судовий дозвіл на доступ не тільки до вугілля, а до всієї тендерної документації.

За даними «Вісника державних закупівель», єдиним конкурентом ФОП Козлова на торгах з закупівля вугілля був ФОП Високий Євген Борисович, пропозиція якого була дорожчою. В той же час, тендерний комітет відхилив пропозицію ТОВ Імпульс-2008» через брак низки документів. Наприклад листа-згоди на виправлення арифметичних помилок в документації та листа-згоду керівництва на оброблення їх персональних даних.

ФОП Козлов почав отримувати замовлення на постастачання вугілля за державні кошти з 2013 року. Але найбільше угод з ним було укладено в останній рік, їх загальна сума склала 6,36 млн грн.

Восени 2015 року Козлов балатувався до Гайворонської міської ради від «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Відділ освіти Гайворонської РДА очолює Олександр Гродзіцький.

Залиште відповідь