- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Ляшківського «радикала» звільнили від кримінальної відповідальності за підробку тендерних документів

Суд звільнив директора ТОВ «Приморська будівельна компанія», якого звинувачували в підробці документації для участі в державних торгах, від кримінальної відповідальності. Про це повідомляють«Наші гроші. Запоріжжя» [1] з посилання на відповідну ухвалу Бердянського міськрайонного суду.

Згідно матеріалів справи, директор ТОВ «Приморська будівельна компанія» Володимир Міхов з метою перемоги у відкритих торгах вніс неправдиві відомості у довідки про наявність спеціалістів необхідної кваліфікації та необхідної техніки і обладнання.

На основі цих документів фірма стала переможцем в тендері від Управління капітального будівництва Запорізької облдержадміністрації на визначення підрядника по будівництву підвідного газопроводу  до села В`ячеславка Приморського району. Відповідну угоду вартістю 2,28 млн. грн з «Приморською будівельною компанією» уклали в грудні 2010 року.

Окрім показань безпосередньо Володимира Міхова, його вина підтверджувалася, зокрема, документами з пенсійного фонду про наявність співробітників і ДАІ про наявність автомобілів у фірми.

Незважаючи на це, Міхова звільнили від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строку давності, який сплив ще в листопаді 2013 року. Відповідне клопотання про звільнення подав прокурор Приморського району.

Зазначимо, що відповідне кримінальне провадження внесли у Єдиний реєстр досудових розслідувань 30 листопада 2012 року, а обвинувальний акт потрапив до суду у вересні 2013 року.

Фірму також підозрювали [2] у заволодінні грошовими коштами членів добровільного місцевого об’єднання громадян В’ячеславка в розмірі 300 тис грн. при будівництві вищевказаного газопроводу та заволодінні 290  тис грн., отриманих за угодою [3] про будівництво газопроводу від Управління капітального будівництва. Розвиток цих справ у реєстрі судових рішень не відображено. При цьому, при розгляді нинішньої справи прокурор відмовився від обвинувачень та позову в інтересах УКБ про стягнення 389 тис. грн з Міхова.

Володимир Міхов на місцевих виборах 2015 року очолював [4] список Радикальної партії Олега Ляшка до Приморської районної ради. Проте, партія не подолала 5% бар’єр. На сайті ЦВК Міхов вказувався як директор ТОВ «Приморська будівельна компанія», яка у вересні 2013 року визнана [5] банкрутом і нині знаходиться в стані припинення діяльності. Власниками «Приморської  будівельної компанії» були в рівній мірі львів’янин Василь Криса, Володимир Міхов і киянка Бєлічева Тетяна Сергіївна. В той же час, нині головою [6] Приморської райдержадміністрації є Бєлічев Сергій Анатолійович. Протягом 2000 – 2014 він був Банівським сільським головою.