Для захисту від зсуву особняка доньки екс-губернатора захопили сусідню ділянку (фото)
02.02.2016   //   133 Переглядів

Прокуратура Херсонської області розслідує факти самовільного захоплення землі і незаконного будівництва у смт Антонівка на вул. Дніпровська,72, де знаходиться будинок Ганни Лясковець, доньки Миколи Костяка, екс-голови Херсонської облдержадміністрації. Про це пише Вікторія Глєбова у газеті«Вгору».

Більше трьох років жителі Антонівки борються проти захоплення зони відпочинку, де виріс так званий «Будинок Костяка», зруйновано кілька скель і уламками засипано 12 соток акваторії річки. Люди зверталися у правоохоронні органи, але кримінальні вправи відкривали і закривали, бо «забудовник невстановлений». Сам же губернатор Микола Костяк від будівництва відхрещувався.

херсон губер

6 серпня цього року власницею будинку і землі під ними за договором купівлі продажу стала Ганна Лясковець, донька Костяка.

«Найцинічніше в цьому навіть не те, що через купівлю-продаж намагаються узаконити будівництво, – коментує Анна Зарудна, лідер громадської організації Антонівська хвиля. – А те, що за документами там начебто недобуд, всього 30% житла зведено. Хоча особняк повністю побудований, в ньому уже давно хтось живе. І підведені і газ, і світло, і вода, хоча дім в експлуатацію не введений».

Від «Наших грошей»:

У реєстрі судових рішень опубліковано низку ухвал Дніпровського райсуду м.Херсона від 13 січня цього року. Цими ухвалами суд дав прокурору доступ до документів щодо придбання ділянки, а такождозволив один раз проникнути в будинок для проведення перевірки сільсьгоспінспекцією, екологічною та архбудінспекцією.

У ході досудового розслідування з’ясовано, що ділянка, якою нині володіє донька Костяка, була виділена у власність якомусь громадянину Антонівською селищною радою у 2004 році. Ім’я колишнього власника в ухвалі засекречно.

Державна інспекція сільського господарства в Херсонській області раніше підтвердила факт захоплення 17 кв. м. На ці ділянці розташовані протизсувні споруди.

Микола Костяк був губернатором Херсонщини у 2010 – березні 2014 рр. У 2004-2005 р. був першим заступником губернатора.

Залиште відповідь