- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Директор комунальників Кернеса скуповувався у власної фірми за завищеними цінами

Харківські правоохоронці підозрюють керівництво КП «Харківспецбуд» у закупівлі товарів у ПП «Укрспецпоставка-М» за завищеними цінами, що призвело до втрати бюджетних коштів на суму 1,90 млн грн.

Про це йдеться у ухвалі [1] Червонозаводського районного суду від 5 листопада 2015 року.

За даними правоохоронців, комунальники  КП «Харківспецбуд» з 1 січня 2012 року по теперішній час уклали з ПП «Укрспецпоставка-М» низку договорів щодо закупівлі будівельних матеріалів та будівельного інструменту. ПП «Укрспецпоставка-М» купувало товари у ТОВ «Укріндустріал Груп», ТОВ «БК Харківбудмонтаж», ТОВ «Хілті (Україна) ЛТД», ТОВ «Епіцентр К», ТОВ «Комплект-Буд-Схід» та інших, після чого збувало їх комунальникам зі значною націнкою.

Наприклад, в 2013 році електрогідравлічний підйомник «Укрспецпоставка-М» придбало у ТОВ «Епіцентр К» за 13,58 тис грн, а комунальникам продало за 16,30 тис грн. Або лист хрізотілцементний хвилястий був придбаний у ТОВ «Татітус-ком» за 90,84 грн. за одну одиницю, після чого фірма його перепродала за 155,00 грн. за штуку.

Правоохоронці вважають, що зловживаючи службовим становищем, керівництво «Харківспецбуду» перерахувало в інтересах 3-х осіб кошти в сумі 1,90 млн грн.

Директором КП «Харківспецбуд» є депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Богдан Долина, який до свого призначення на цю посаду був засновником ПП «Укрспецпоставка-М». Зараз підприємство записане на колишнього директора Наталію Авер’янову, а керівником є Павло Дегтярьов.

Цікаво, що один з контрагентів ТОВ «БК Харківбудмонтаж», у якого купувала товари «прокладка», теж належить Богдану Долині, а керує підприємством його брат Костянтин Долина.

У грудні ПП «Укрспецпоставка-М» придбала [2] в Харкові комунальне приміщення площею 237,6 кв.м. за 252 тис грн. це була найнижча ціна, за яку продавалася комунальна нерухомість у грудні.