- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

«Запоріжжяобленерго» дорожче від ринку купило мастил у нардепа з «Волі народу»

ВАТ «Запоріжжяобленерго» за результатами тендеру 14 січня уклало угоду з ТОВ “Торговий дім Агрінол” на поставку мастил загальною вартістю 1,44 млн грн. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя [1]» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Замовлено 40 тон  трансформаторного масла ВГ по 48,6 тис грн./тону з доставкою. В той же час, на ринку це мастило пропонують [2] такими об’ємами по 24,5 тис. грн/тону без доставки. Вартість доставки бензовозами становить 15 грн./км. При цьому, в Запоріжжі наявний [3] дистрибуційний підрозділ «Агрінолу» на відстані 23 км від маслогосподарства обленерго по вул. Шушенській, 38-а.

Співвласниками ТОВ «Торговий дім Агрінол» є племінники народного депутата Олександра Пономарьова  (депгрупа «Воля народу») – Юрій та Руслан Пономарьови, Микола Пономарьов. Нардеп свого часу значився серед засновників «ТД Агрінол» безпосередньо.

Єдиним конкурентом на тендері виступило ТОВ «Віпом» Лариси Виноградчої та Валентини Помінчук. Директор – Василь Помінчук.

«Віпом» і раніше розігрувало торги з близькими Олександру Пономарьову фірмами. Окрім “Агрінолу” [4], зокрема – з «Азов Хаус» в  торгах [5] від «Бердянськводоканалу».

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро проводить [6] розслідування крадіжки 346 млн грн. з коштів «Запоріжжяобленерго» через оборудку з  відступленням права вимоги по боргам за електроенергію на користь ПАТ «Енергомережа».

Міноритарними акціонерами «Запоріжжяобленерго» є групи близьких до президента України Петра Порошенка Констянтина Григоришина та братів Суркісів.