- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Голова Запорізької облради володіє маєтком у лісі по-сусідству з екс-замгубернатора

кс-губернатор, а нині голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак володіє землею та будинком у лісі селища Розумівка неподалік від Дніпра. Про це пише Геннадій Матвієнко на Сorruptua. [1]

Самардаку належить ділянка площею 0,48 га у рекреаційній зоні, а також розташований на ній будинок площею 387 кв м, право власності на який він отримав у 2014 році. За даними кадастрової карти, цей шматок землі раніше був у власності спільного українсько-американського підприємства «Віннер Форд Запоріжжя» / «Інтрейд Груп», а точніше був у складі ділянки із 4,79 га, поки його не розділили на п’ять частин.

Після цього крім Самардака землю отримали три бізнесменb: 0,32 га – Павло Луганський, 0,44 га – Валерій Коноваленко, 0,56 га – Валерій Гулбані, а 2,96 га залишилося у «Віннер Форд Запоріжжя».

«Віннер Форд Запоріжжя» / «Інтрейд Груп» зареєстровано на згаданого Валерія Коноваленка, Олександра Пархоменка, Тетяну Стрельченко і корпорацію «Мейджер індастріал трейд» (США).

Сусідами Самардака також є сім’я екс-заступника чотирьох губернаторів Запорізької області Геннадія Фукси. Ділянка площею 1,46 га, яка межує з землею голови облради, належить ТОВ «Ай Ді». Зараз ця фірма зареєстрована на Філіпа Фукса – сина екс-замгубернатора. Раніше серед засновників ТОВ «Ай Ді» значився і сам Геннадій Фукс.

За даними видання, у 2000-х Геннадій Фукс також був партером Валерія Коноваленка по «Віннер Форд Запоріжжя». У 2010 році Фукс став депутатом Запорізької облради за списками Партії регіонів, а в 2015 пройшов у Запорізькій міську раду від «Батьківщини».

Журналіст також з’ясував, що в селищі Сонячне поруч із Запоріжжям живе екс-мер міста Олександр Сін. Офіційно будинок на нього не оформлений. Сін мешкає у родичів своєї 19-річної дівчини. «Це не мій будинок, мені не належить, і я його не орендую. Це будинок родичів Дани (дівчина мера – ред.). Коли родичі дізналися про нашу ситуацію, то дозволили нам жити в ньому і платити тільки за комунальні послуги. Тому, ніякої корупції та порушення закону», – говорив Сін в березні 2015.

У Сонячному також є будинок Олексія Тімарцева, який з 2010 по 2013 рік очолював Державну податкову службу в Запорізькій області. З грудня 2014 Олексій володіє двома сусідніми ділянками і будинком площею 280 кв м. Перед входом в особняк Тімарцева стоїть будиночок охорони. Після Революції гідності Олексій Тімарцев заснував ПП «Юридична фірма «Тімарцев та партнери»

Ще в одному елітному районі житла Запоріжжя – Великому лузі – на вул. Центральній є будинок у Лариси Сізінцової. Раніше вона була заступником голови Запорізької ОДА, а потім очолювала управління культури і туризму ОДА. Будинок загальною площею 580 кв.м. був зареєстрований у 2013 році, а ділянка – у 2008 (під час роботи в ОДА). Зараз Сізінцова обіймає посаду заступника директора Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Магара.