- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Харківський медичний ВУЗ придбав у колишнього заступника Добкіна 12 квартир за 6 мільйонів

Харківський національний медичний університет у жовтні-листопаді 2015 року придбав житлових приміщень у ТОВ «Харківські геоінформаційні системи» на суму 6,22 млн грн.

Про це повідомляється на офіційному порталі публічних фінансів України «Є-дата» [1].

Так, у жовтні ВУЗ придбав п’ять квартир загальною площею 168,6 кв м вартістю 2,529 млн  грн. У листопаді були придбані сім приміщень загальною площею 246,3 кв.м. на суму 3,69 млн. грн. Ціна одного квадратного метра житлової площі склала 15 тис грн.

Для порівняння, вартість однокімнатних у одного з найбільших харківських забудовників – АТ «Трест-Житлобуд-1» [2] становить від 7 до 13 тис. грн.

Засновниками ТОВ «Харківські геоінформаційні системи» є ТОВ «Міжнародна консалтингова компанія «Партнер», панамська фірма «Glasshil traiding inc», Ірина та Василь Хома. Останній є кінцевим бенефіціаром підприємства.

За часів Януковича Василь Хома працював заступником губернатора Харківської області Михайла Добкіна. Після Революції Гідності він був єдиним віце-губернатором, який став працювати при новому голові Харківської ОДА  Ігорі Балуті. Звільнився Хома після прийняття закону про люстрацію.

В оприлюдненій на «Є-дата» інформації не вказана адреса нерухомості, але з великою долею ймовірності  квартири, які були придбані університетом, знаходяться в колишньому готелі «Глорія» [3],. Ця будівля зараз перероблена під житловий будинок й який належить родині Хоми. Площа приміщень там складає від 29 до 39 кв м., а  вартість – від 13 до 15 тис грн. за кв.м.