- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

«Харківобленерго» за мільйон придбало кабелів дорожче від ринкових цін

АК «Харківобленерго» 29 грудня 2015 року уклала договір з ТОВ «Паливно-енергетична компанія «Енерго-Альянс» щодо придбання кабельної продукції вартістю 0,96 млн грн.

Про це компанія повідомила в своєму звіті у «Віснику державних закупівель». Тендер щодо щодо цієї закупівлі не проводився.

У звіті про укладання договору, говориться, що планується постачання 17 найменувань дротів до кінця 2016 року. Закупівельна ціна суттєво перевищує ринкову.

провід а-25 [1]проводи Харківобленерго [2]

 

 

 

 

Зокрема, дріт А-25 енергетики хочуть придбати за ціною 100,51 грн/кг без ПДВ, хоча, наприклад, «Одескабель» продає [3] його за ціною 78,66 грн/кг. Але є підприємства, які продають цю продукцію [4] із ще більш нижчою ціною.

ТОВ «ПЕК «Енерго-Альянс» належить Олегу Вакулі. Саме це підприємство було конкурентом ТОВ «Торговий дім «Південкабель», коли обленерго придбало [5] кабелів на 67 млн грн. за секретними цінами.

Нагадаємо, що 65% акцій АК «Харківобленерго» належать Фонду державного майна, ще 29,8 % акцій знаходиться у володінні кіпрської компанії «Garensia Enterprises Limited», яку ЗМІ пов’язують [6] з Констянтином Григоришиним.

У серпні обленерго придбало [7] «сміттєві акції» на 22 млн грн. у групи Суркісів. Крім того, восени обленерго замовило послуг зі страхування на 100 млн грн. у фірми, яку підозрюють у фіктивності.