Директору найскандальнішого департаменту Харківської ОДА дозволили звільнитись «за власним»
18.01.2016   //   114 Переглядів

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 14 лютого звільнив Сергія Ткачука з посади директора Департаменту капітального будівництва Харківської облдержадміністрації за власним бажанням.

Про це йдеться у розпорядженні губернатора.

Сергія Ткачука було призначено на посаду директора Департамента в червні 2015 року. За цей час, Департамент перерахував в якості оплати за роботи понад 2 млн грн. ТОВ «Корпорація «Добробуд», яку очолював Ткачук до свого походу у чиновники. Всі замовлення ця компанія отримувала без проведення тендерів.

Крім того, раніше «Корпорація «Добробуд» отримала кошти на виконання робіт, темпи виконання якихбули низькими.

Також за час роботи Ткачука міліція відкрила декілька кримінальних проваджень стосовно непрозорих тендерів, які проводив Департамент. Зокрема, розслідується виведення десятків мільйонів гривень, які повинні були піти на будівництво Малоданилівських очисних споруд. У жовтні 2015 року Департамент капбудівництва підписав договір на постачання обладнання для цих споруд, з фірмою, до створення якої причетні фігуранти карної справи.

У листопаді 2014 року суд зобов’язав слідчий відділ Дзержинського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області відкрити кримінальне провадження щодо самоправства та зловживання службовим становищем чиновниками Департаменту капітального будівництва ХОДА під час проведення конкурсу з закупівлі  обладнання для модульних котелень на твердому паливі вартістю 12,64 млн грн.

Ще ряд тендерів були розіграні між пов’язаними фірмами.

Ймовірним наступником Ткачука на посаді директора Департаменту капітального будівництва є Володимир Норчак. Його харківські ЗМІ називають «кумом губернатора». В ХОДА Норчак прийшов у вересні 2015 року на посаду начальника одного з відділів Департаменту капітального будівництва, але вже через місяць став заступником керівника того самого Департаменту.

Раніше він був керівником приватного підприємства «Ремонтно-будівельна компанія Еліт», яке зараз знаходиться у стадії припинення.

Залиште відповідь