Оточення Близнюка продавало харчі дітям-чорнобильцям з незаконною націнкою у 8 мільйонів
30.12.2015   //   155 Переглядів

Міністерство соціальної політики при закупівлі харчування для дітей-чорнобильців розтратило 8,2 млн грн. на користь ТОВ «Сінтезпродсервіс». Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м.Києва від 18 листопада.

На початку 2013 року Мінсоцполітики уклало договори на організацію харчування у навчальних закладах дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

Так, із ТОВ «Сінтезпродсервіс» укладено договір, який суперечить закону про держзакупівлі в частині встановлення надбавки (націнки) на продукти харчування.

«Сінтезпродсервіс» надав послуги з організації харчування учнів на суму 46,6 млн. грн., при цьому націнка склала 31,7%, тобто 14,8 млн. грн., тоді як згідно зі змістом тендерних пропозицій націнка мала бути 20,6%, або 6,6 млн. грн. Відтак службовими особами Міністерства соціальної політики вчинено розтрату бюджетних коштів на 8,2 млн. грн.

Незаконність перерахування коштів підтверджується судовими рішеннями. У травні 2014 року Окружний адмінсуд м.Києва зобов’язав Мінісоцполітики відшкодувати завдані збитки, а також внести зміни до договору та передбачити дотримання постачальником націнки, яка була ним визначена у тендерній пропозиції.

Печерський райсуд надав прокурору Генпрокуратури тимчасовий доступ до документів по закупівлі у «Сінтезпродсервісу». Розслідування проводиться в рамках кримінального провадження за фактом заподіяння майнової шкоди і розтрати бюджетних коштів Мінсоцполітики і Фондів соціального страхування.

Власниками «Сінтезпродсервісу» є Аліса Шай, Ганна Асланова і Ганна Сарбей.

Галина Асланова, яка у свій час була зареєстрована за однією адресою з Ганною Аслановою, є співвласницею ТОВ «Лазурит-Центр» разом з ТОВ «Ясинуватський Укрпромснаб» Віталія Жулія і Олександра Гершина – це директори фірм Олексія Близнюка, сина екс-міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, колишнього губернатора Донецької області Анатолія Близнюка.

«Сінтезпродсервіс» була співзасновником ТОВ «Лікувально-профілактичний центр «Донбас-Естет», яка до початку 2010 року називалась «Сінтез-прод». Обидві фірми також зареєстровані в одному будинку (Донецьк, вул. Артема, 74). Другим співзасновником і основним власником сьогодні залишається ТОВ «Всеукраїнська управляюча компанія», що належить родині Анатолія Близнюка. Також до кінця 2012 року Близнюками контролювалася донецька фірма зі схожою назвою «Сінтезбудсервіс».02

Залиште відповідь