- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Після поразки мера Бердянська на виборах у комунального телеканалу забрали «подаровану» ним камеру

Комунальне підприємство «ТВ-Бердянськ» орендувало обладнання в підприємців, пов’язаних з екс-мером міста Олексієм Бакаєм та екс-депутатом міськради Віктором Гречкою. Про це пише Сергій Старушко у pro.berdyansk. [1]

22 грудня у Бердянській міськраді під час бюджетних слухань директор КП «ТВ-Бердянськ» Вікторія Горбатко повідомила, що в 2016 році телекомпанія залишиться практично без обладнання, оскільки більшу частину техніки підприємство орендувало у підприємців, які вирішили забрати своє майно.

З’ясувалося, що орендодавець розірвав договір оренди відеокамери, яку на День журналіста у червні цього року на той час мер Бердянська Олексій Бакай вручив як подарунок колективу телекомпанії.

За даними видання, «подаровану» мером телекамеру комунальне підприємство насправді орендувало у підприємця Бакарджиєва Сергія Вікторовича, який володіє трьома земельними сервитутами під МАФами в центрі Бердянська. Людина з таким ПІБ значилась директором ТОВ «Укрбудінвест і К», яканалежить [2] родині мера Олексія Бакая.

Ще однин орендодавець апаратури для комунального телебачення – приватний підприємець Інна Власова, яка на останніх місцевих виборах була членом виборчої комісії від «Опозиційного блоку» . Власова значиться засновником ТОВ «Бердянськ-курорт-буд». Ця фірма прописана за адресою Пушкіна, 11, де також зареєстроване ТОВ «Азовекспресбуд» [3] сім’ї екс-депутата Бердянської міськради кількох скликань Віктора Гречки. Крім того, обидві фірми користувались однаковим номером телефону.

На останніх виборах Віктор Гречка подався в депутати Бердянської міськради від «Опозиційного блоку», але програв. Бакай повторно балотувався на посаду мера Бердянська як самовисуванець і теж програв.

«Передвиборча кампанія в нашому місті цієї партії, а також екс-мера широко висвітлювалася на «ТВ-Бердянськ». Очевидно, розсерджені програшем, і Віктор Миколайович, і Олексій Анатолійович вирішили «віддячити» колектив комунального телебачення і залишили журналістів, як кажуть, біля розбитого корита», – написав журналіст.

Перелік техніки, якою користувалися журналісти цього каналу останні кілька років, налічує близько 65 одиниць. До нього входять комп’ютери, камери, освітлювальні прилади меблі та інше.